Home Tutoriale Calibrarea bateriei la telefoanele smartphone

Calibrarea bateriei la telefoanele smartphone

14759
2

Dupa ce iti cumperi un telefon, vine acea vreme cand iti dai seama ca bateria nu mai tine cat trebuie. Uzura isi spune cuvantul dar exista si alarme false in ceea ce priveste durata de viata a bateriilor. O baterie deteriorata poate sa refuze incarcarea sau sa nu se incarce cat trebuie. Pentru a-ti da seama daca ai de-aface cu o asemenea baterie, verifica daca cumva este umflata sau daca aceasta curge pe undeva. Daca vedeti asemenea semne pe baterie, scapati de ea cat mai repede intrucat este destul de periculoasa folosirea ei in continuare.

Ce inseamna calibrarea bateriei unui smartphone? Sistemul de operare Android are o setare numita “Battery Stats”, care indica capacitatea bateriei si stadiul ei, daca este incarcata sau descarcata. Problema este ca uneori aceasta setare se defecteaza si incepe sa indice date care nu mai sunt corecte. Va indica o baterie full desi este descarcata si invers. Astfel, te vei trezi cu un telefon care se stinge inainte de a ajunge la 0% baterie. Procesul de calibrare a bateriei va rezolva aceasta problema.

Metodele prezentate aici nu includ nimic pe ROOT, doar clasic. In primul rand, trebuie sa verifici capacitatea bateriei si poti face asta cautand pe internet date. Dupa, instaleaza aplicatia numita “Current Widget: Battery Monitor”. Aceasta aplicatie va arata incarcarea bateriei in miliamperi. Incarca apoi telefonul pana ajungi la capacitatea in miliamperi a bateriei… De exemplu daca ai o baterie de 2100 mAh tine-l la incarcat pana vezi pe display aceste cifre. Dupa ce incarcarea s-a finalizat, inchide telefonul sau restarteaza-l. In acest moment, bateria ar trebui sa fie incarcata 100% si problema nu ar trebui sa mai existe.

A doua metoda de calibrare a bateriei. Incarca bateria full, deconetceaza-l de la incarcator si opreste telefonul. Cand telefonul este oprit, pune-l din nou la incarcat pana cand afisaza din nou o incarcare de 100%. Apoi, deconecteaza-l de la incarcator, intra la setari si seteaza display-ul sa nu se mai stinga automat. Reconecteaza incarcatorul si asteapta sa ajunga din nou la 100% incarcare. Odata incarcat la 100%, scoate incarcatorul si tine minte ca urmatoarea incarcare sa fie numai in mometnul in care bateria ajunge la 0% si telefonul se inchide singur. Dupa ce s-a oprit, incarcati-l din nou 100% si problema ar trebui sa fie rezolvata.

De cele mai multe ori, aceste doua metode “vindeca” o bateria care nu vrea sa se mai incarce cum trebuie.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here