SHARE

Dupa ce iti cumperi un telefon, vine acea vreme cand iti dai seama ca bateria nu mai tine cat trebuie. Uzura isi spune cuvantul dar exista si alarme false in ceea ce priveste durata de viata a bateriilor. O baterie deteriorata poate sa refuze incarcarea sau sa nu se incarce cat trebuie. Pentru a-ti da seama daca ai de-aface cu o asemenea baterie, verifica daca cumva este umflata sau daca aceasta curge pe undeva. Daca vedeti asemenea semne pe baterie, scapati de ea cat mai repede intrucat este destul de periculoasa folosirea ei in continuare.

Ce inseamna calibrarea bateriei unui smartphone? Sistemul de operare Android are o setare numita “Battery Stats”, care indica capacitatea bateriei si stadiul ei, daca este incarcata sau descarcata. Problema este ca uneori aceasta setare se defecteaza si incepe sa indice date care nu mai sunt corecte. Va indica o baterie full desi este descarcata si invers. Astfel, te vei trezi cu un telefon care se stinge inainte de a ajunge la 0% baterie. Procesul de calibrare a bateriei va rezolva aceasta problema.

Metodele prezentate aici nu includ nimic pe ROOT, doar clasic. In primul rand, trebuie sa verifici capacitatea bateriei si poti face asta cautand pe internet date. Dupa, instaleaza aplicatia numita “Current Widget: Battery Monitor”. Aceasta aplicatie va arata incarcarea bateriei in miliamperi. Incarca apoi telefonul pana ajungi la capacitatea in miliamperi a bateriei… De exemplu daca ai o baterie de 2100 mAh tine-l la incarcat pana vezi pe display aceste cifre. Dupa ce incarcarea s-a finalizat, inchide telefonul sau restarteaza-l. In acest moment, bateria ar trebui sa fie incarcata 100% si problema nu ar trebui sa mai existe.

A doua metoda de calibrare a bateriei. Incarca bateria full, deconetceaza-l de la incarcator si opreste telefonul. Cand telefonul este oprit, pune-l din nou la incarcat pana cand afisaza din nou o incarcare de 100%. Apoi, deconecteaza-l de la incarcator, intra la setari si seteaza display-ul sa nu se mai stinga automat. Reconecteaza incarcatorul si asteapta sa ajunga din nou la 100% incarcare. Odata incarcat la 100%, scoate incarcatorul si tine minte ca urmatoarea incarcare sa fie numai in mometnul in care bateria ajunge la 0% si telefonul se inchide singur. Dupa ce s-a oprit, incarcati-l din nou 100% si problema ar trebui sa fie rezolvata.

De cele mai multe ori, aceste doua metode “vindeca” o bateria care nu vrea sa se mai incarce cum trebuie.

Articole Recomandate

Ți se pare că anumite iconițe de la aplicații sunt urâte? Iată cum poți să le sc... Din păcate, atunci când vine vorba despre gusturile oamenilor în materie de design, acestea sunt foarte diferite. Din această cauză, e posibil ca unor...
Telefonul scăpat în apă. Se mai poate repara? Iată câteva idei cu care îl poți s... Inima îți stă în loc în momentul în care telefonul îți cade în chiuvetă, veceu, cadă, piscină sau orice alt mediu în care este acoperit complet de apă...
Cum dai share location prietenilor tăi pe Android? Se întâmplă de multe ori să te afli pe o stradă sau într-o regiune ale cărei detalii în ceea ce privește adresa nu le cunoști. Să împărtășești  locați...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here