Home Tutoriale Cum să sporești gradul de siguranță al telefonului tău Android

Cum să sporești gradul de siguranță al telefonului tău Android

3694
0
gradul de siguranță al telefonului

Viața ta digitală este sigură doar dacă te îngrijești de acest aspect. Telefoanele Android sunt minunate pentru că de la an la an, devin tot mai inteligente. Din păcate, cu atât de multă tehnologie aruncată într-un singur dispozitiv, cresc foarte mult și șansele ca acel dispozitiv să fie unul nesigur. Cu cât există mai multe componente, cu atât există mai multe vulnerabilități. Să vedem cum poți transforma telefonul tău Android într-unul cât mai sigur, în care nu-și poate băga nimeni nasul fără acordul tău.

Cum să mărești gradul de siguranță al telefonului tău Android

  1. Folosește lock screen – parola, PIN-ul sau tipar-ul de deblocare (pattern) trebuie să fie DOAR ale tale. Trebuie să fii singura persoană care le cunoaște și care le folosește. Dacă ai senzor de amprentă pe telefon îl poți folosi și pe acela pentru a debloca telefonul, în combinație cu o parolă bineînțeles. Chiar dacă multora dintre voi vi se pare o măsură simplă și logică, ați fi uimiți câți oameni există care nu-și protejează telefoanele absolut deloc. Gândiți-vă că dacă pierdeți dispozitivul, fără un screen lock setat, cel care găsește telefonul are acces la mesajele voastre, la conturile voastre de socializare, poze, etc. Intimitatea voastră este compromisă 100%.
  2. Nu folosi aplicații piratate – există multe motive pentru care nu ar trebui să folosești aplicații piratate, dar cel mai importante este de departe cel al securității. Te poți trezi cu fel de fel de malware în telefon iar gândul că „pe Android nu există viruși” e doar o poveste. Instalează doar aplicații din PlayStore, care sunt verificate atent de Google înainte să fie disponibile. Există și alte magazine de aplicații sigure în afară de cel al Google, există al celor de la Samsung, LG, etc.
  3. Citește acele privacy policies – orice aplicație care reține date personale ar trebui să aibă o secțiune numită privacy policy pe care tu, utilizator, să o poți citi. O găsiți de obicei pe pagina de unde descărcați aplicația și chiar dacă nimeni nu se îngrămădește să citească așa ceva, ar fi primul lucru pe care orice utilizator ar trebui să-l facă atunci când instalează o aplicație. Este singura posibilitate să vezi ce informații trimiți către cei care au creat aplicația respectivă. E foarte important. Nu spunem că developerii or să vă fure banii de pe card, însă e bine să știi ce date le trimiți, mai ales dacă ești genul de persoană căreia-i place intimitatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here