Home Tutoriale Cum copiezi contactele din iPhone într-un telefon Android, fără aplicații

Cum copiezi contactele din iPhone într-un telefon Android, fără aplicații

6619
0
Cum copiezi contactele din iPhone

A existat o vreme în care dacă voiai să copiezi contactele dintr-un telefon pe alt telefon cu OS diferit, singura soluție era să le copiezi manual. Cu timpul, lucrurile au evoluat și au apărut softuri și concepte care au automatizat aproape complet acest procedeu. Ei bine, dar care este cea mai bună metodă prin care poți copia în ziua de azi contactele dintr-un iPhone, într-un Samsung sau HTC sau LG, într-un telefon cu sistem de operare Android mai bine zis?

Copierea contactelor prin intermediul contului Google

În primul rând, ca să folosești un telefon Android, vei avea nevoie de un cont Google. Dacă te pregătești să sincronizezi datele și nu ai un cont încă, poți crea unul aici. După ce ai creat contul, ia iPhone-ul și mergi la “Mail, Contacts, Calendars” din meniul Settings. Acolo este secțiunea unde introduci contul de Google. Apasă Add Account, selectează opțiunea Gmail și intră datele contului Google.

În faza imediat următoare, iPhone-ul te va întreba ce anume din contul Google să sincronizeze. Fii sigur că ai selectat „Contacts”. Apoi, cele două telefoane vor începe să se sincronizeze. Trebuie să ai răbdare, dacă ai multe contacte, va dura ceva. Asigură-te că nu-ți pică conexiunea la internet doar.

Copierea contactelor prin intermediul iCloud

Dacă ai iCloud activat pe telefon, aceasta este cea mai rapidă metodă. Pe iPhone, mergi la Settings, alege “Mail, Contacts, Calendars”, apoi alege “Accounts” unde vezi iCloud listat. Alege această opțiune apoi activează sincronizarea pentru „contacts”. Al tău iPhone te va întreba dacă vrei să unești contactele din telefon cu cele din iCloud. Ei bine, după ce urcarea contactelor în iCloud este gata, de pe calculatorul tău mergi pe icloud.com, loghează-te cu Apple ID și selectează „Contacts”. Click pe select all după care alege Export vCard.

Apoi, mergi pe gmail.com – Mail – Contacts – More și selectează IMPORT. Acum va trebui să selectezi acel vCard exportat de pe icloud.com. este poate cea mai simplă metodă.

Copierea contactelor prin iTunes

Dacă toate contactele tale sunt stocate local, sau dacă folosești un cont de e-mail diferit de Google, poți să transferi contactele prin intermediul iTunes folosind calculatorul sau Mac-ul. În primul rând, conectează al tău iPhone la PC  și deschide iTunes. Navighează apoi la dispozitivul iPhone afișat  în colțul din dreapta sus. Mergi la tab-ul INFO și selectează “Sync Contacts with”, urmând ca apoi să selectezi “Google Contacts” din meniul apărut. Aici trebuie să introduci datele de autentificare ale contului Google. După ce sincronizarea este gata, loghează-te în telefonul Android cu contul de Google folosit pentru transferul datelor și toate contactele tale ar trebui să fie acolo.

Previous article3 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi mobila pentru dormitor
Next articleCum să descarci și să instalezi Android 7.1.1 Nougat pe telefonul tău Nexus sau Pixel
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here