Home Tutoriale Cum dai share location prietenilor tăi pe Android?

Cum dai share location prietenilor tăi pe Android?

7206
0

Se întâmplă de multe ori să te afli pe o stradă sau într-o regiune ale cărei detalii în ceea ce privește adresa nu le cunoști. Să împărtășești  locația ta pe Android este un lucru destul de simplu dar mulți oameni nu se gândesc la această funcție din păcate.

Pierdem vremea încercând să descriem cât mai exact locul în care ne aflăm în convorbiri telefonice și astfel prietenii să ajungă la noi și uităm că tehnologia modernă poate să ne ajute foarte mult. Să trimiți locația exactă cuiva este un procedeu foarte precis și foarte rapid, va primi pur și simplu datele pe telefon fără să mai fii nevoit să pierzi minute bune în convorbire, să dai explicații.

Acest lucru se poate face prin intermediul celor mai celebre aplicații de mesagerie, precum WhatsApp, Facebook Messenger sau chiar Google Maps.

Share location via WhatsApp

Mergi în fereastra de conversație a celui căruia dorești să-i trimiți locația ta, apasă butonul agrafă și apoi selectează „location”. WhatsApp va determina locația ta cu o precizie de câțiva metri  apoi vei fi nevoit să apeși “send your current location” pentru ca adresa să fie scrisă în conversația cu pricina. Poți trimite locația ta curentă oricând, ține cont de faptul că, cu cât vei lăsa pagina „send location” să se încarce mai mult, cu atât informația va fi una mai precisă pentru cel căruia îi trimiți.

Share location via Facebook Messenger

Când compui un mesaj prin intermediul Facebook Messenger, în dreapta căsuței în care scrii mesajul vei vedea o iconiță mică ce simbolizează semnalul de la GPS. Apasă acea mică iconiță. Facebook Messenger te va pune să pornești location așa că vei da turn on, dacă cumva nu este pornită deja. Acum, după ce GPS-ul își va face treaba, va trimite celui cu care porți conversația locația ta cât mai exactă. Este ceva foarte asemănător cu funcția din WhatsApp. Ambele funcționează excelent.

Share location via Google Maps

Partea bună cu Google Maps este că la final, după ce aplicația determină locația ta exactă, poți selecta prin intermediul cărei aplicații de mesagerie să o trimiți. Tot ce trebuie să faci este să apeși cu degetul pe display în zona pe care dorești să o trimiți drept adresă, moment în care o să apară acel punct roșu specific maps. În momentul în care o să apeși pe acel punct roșu o să apară un meniu special prin intermediul căruia vei avea posibilitatea să salvezi sau să trimiți locația cu pricina prin intermediul rețelelor de socializare sau a aplicațiilor de mesagerie instant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here