SHARE
smartphone

S-au cam zis vremurile în care ne cumpăram un Nokia 3310 de care trăgeam 5 ani. În ziua de azi, telefoanele sunt mult mai fragile iar oamenii le cumpără pentru alte chestii, nu pentru funcția de telefon în sine. Tehnologia pe care astăzi smartphone-urile o înglobează este de-a dreptul uimitoare, iar specificațiile acestora ajung să depășească specificațiile calculatoarelor de pe birou chiar.

Din cauza faptului că oamenii le cumpără pentru funcții diverse precum camera foto sau puterea multitasking, aceste telefoane devin depășite după o perioadă de timp relativ scurtă, respectiv 2 ani maxim. Să nu mai trecem la socoteală pe cele care ne cad din mână și se sparg. În ziua de azi, telefoanele includ exagerat de multă sticlă care se sparge destul de ușor comparativ cu un Nokia 3310.

În cele ce urmează o să discutăm despre lucrurile pe care le poți face cu un asemenea telefon depășit de vremuri, ori care a luat o trântă prematură și a devenit astfel motiv de înlocuire. Așadar, să vedem…

6 moduri pentru a folosi un smartphone depășit

  1. Telecomandă. Poți folosi un smartphone pe post de telecomandă prin care poți controla calculatorul, și nu numai. Există o sumedenie de aplicații pentru așa ceva, printre care enumerăm: Retune, Unified Remote, PowerDVD Remote Free, Yaste XBMC Remote.
  2. Ceas deșteptător. Aplicații precum Timely Alarm sau My Alarm Clock îți pot salva smartphone-ul de la un abandon prematur, chiar dacă nu mai are suficienți rami pentru a rula jocurile moderne.
  3. Cameră de supraveghere. Multe telefoane, chiar și cele vechi, au camere foto mai bune de cât cele din camerele de supraveghere. Astfel, prin intermediul aplicațiilor precum Video Monitor Surveillance sau SalientEye Home Security Alarm poți supraveghea casa prin intermediul camerei foto a unui smartphone.
  4. MP3 Player. Poate că telefonul nu mai poate fi utilizat din cauza faptului că este depășit ori spart pe alocuri, însă poate fi folosit pentru a asculta muzică. Mereu ne cam plângem că se duce bateria prea repede când ascultăm muzică la telefon sau că ne ocupă tot spațiul. Un dispozitiv dedicat poate să fie o soluție bună.
  5. GPS. Dacă nu ai GPS pentru mașină, poți folosi telefonul chiar dacă este depășit sau spart. Tot ce trebuie să faci este să instalezi o singură aplicație capabilă să funcționeze offline, adică fără internet și ai rezolvat problema.
  6. iPod pentru mașină. Atunci când vrei să asculți muzică în mașină, ești nevoit mereu să îți conectezi telefonul prin Bluetooth la sistemul multimedia al mașinii. Astfel, se duce și bateria și te și încurcă fișierele că ocupă spațiu. Dacă ai un dispozitiv dedicat acestui scop, ai împușcat doi iepuri dintr-un singur foc.

Articole Recomandate

4 tehnologii moderne pe care TOATE telefoanele Android ar trebui să le aibă Tehnologia evoluează fantastic de repede atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, însă din păcate, unele soluții cu adevărat utile, sau mai b...
La ce trebuie să fim atenți atunci când alegem o cască Bluetooth? Casca Bluetooth devine un accesoriu de nedespărțit pentru cei care sunt nevoiți să vorbească la telefon în timp ce conduc și nu numai, în special pent...
Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND Achiziția unui telefon Android nu este lucru simplu, de multe ori e greu să ne hotărâm atunci când este vorba despre un dispozitiv nou, d-apăi unul se...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here