SHARE
smartphone

S-au cam zis vremurile în care ne cumpăram un Nokia 3310 de care trăgeam 5 ani. În ziua de azi, telefoanele sunt mult mai fragile iar oamenii le cumpără pentru alte chestii, nu pentru funcția de telefon în sine. Tehnologia pe care astăzi smartphone-urile o înglobează este de-a dreptul uimitoare, iar specificațiile acestora ajung să depășească specificațiile calculatoarelor de pe birou chiar.

Din cauza faptului că oamenii le cumpără pentru funcții diverse precum camera foto sau puterea multitasking, aceste telefoane devin depășite după o perioadă de timp relativ scurtă, respectiv 2 ani maxim. Să nu mai trecem la socoteală pe cele care ne cad din mână și se sparg. În ziua de azi, telefoanele includ exagerat de multă sticlă care se sparge destul de ușor comparativ cu un Nokia 3310.

În cele ce urmează o să discutăm despre lucrurile pe care le poți face cu un asemenea telefon depășit de vremuri, ori care a luat o trântă prematură și a devenit astfel motiv de înlocuire. Așadar, să vedem…

6 moduri pentru a folosi un smartphone depășit

  1. Telecomandă. Poți folosi un smartphone pe post de telecomandă prin care poți controla calculatorul, și nu numai. Există o sumedenie de aplicații pentru așa ceva, printre care enumerăm: Retune, Unified Remote, PowerDVD Remote Free, Yaste XBMC Remote.
  2. Ceas deșteptător. Aplicații precum Timely Alarm sau My Alarm Clock îți pot salva smartphone-ul de la un abandon prematur, chiar dacă nu mai are suficienți rami pentru a rula jocurile moderne.
  3. Cameră de supraveghere. Multe telefoane, chiar și cele vechi, au camere foto mai bune de cât cele din camerele de supraveghere. Astfel, prin intermediul aplicațiilor precum Video Monitor Surveillance sau SalientEye Home Security Alarm poți supraveghea casa prin intermediul camerei foto a unui smartphone.
  4. MP3 Player. Poate că telefonul nu mai poate fi utilizat din cauza faptului că este depășit ori spart pe alocuri, însă poate fi folosit pentru a asculta muzică. Mereu ne cam plângem că se duce bateria prea repede când ascultăm muzică la telefon sau că ne ocupă tot spațiul. Un dispozitiv dedicat poate să fie o soluție bună.
  5. GPS. Dacă nu ai GPS pentru mașină, poți folosi telefonul chiar dacă este depășit sau spart. Tot ce trebuie să faci este să instalezi o singură aplicație capabilă să funcționeze offline, adică fără internet și ai rezolvat problema.
  6. iPod pentru mașină. Atunci când vrei să asculți muzică în mașină, ești nevoit mereu să îți conectezi telefonul prin Bluetooth la sistemul multimedia al mașinii. Astfel, se duce și bateria și te și încurcă fișierele că ocupă spațiu. Dacă ai un dispozitiv dedicat acestui scop, ai împușcat doi iepuri dintr-un singur foc.

Articole Recomandate

Cum să-ți ferești telefonul de căldură pe durata verii Vara, temperaturile la umbră în România depășesc uneori chiar și 40 de grade Celsius, temperaturi mai mult decât suficiente pentru a defecta aparatele...
Cât de sigur este conceptul de cloud storage? Și cum poate fi securizat extra Deși stocarea datelor online, prin intermediul soluțiilor cloud storage este printre noi de ani buni, încă există oameni care privesc acest concept cu...
Cele mai mari eșecuri din istoria Google Faptul că Google a devenit cea mai celebră companie IT din lume nu înseamnă că toate proiectele sale au fost de succes. Google reprezintă de fapt un e...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here