Home Stiri Accesoriile modulare. Cine încearcă să taie din avântul Project Ara?

Accesoriile modulare. Cine încearcă să taie din avântul Project Ara?

1191
0

Project Ara a generat destul de mult buzz din 2013 de când noi, pasionații de Android am auzit de el. Capacitatea de a înlocui/schimba componentele telefonului – camera foto de exemplu – este un pas înainte față de ideea de smartphone modern cu care suntem noi obișnuiți astăzi.

Totuși până ca Project Ara să devină realitate, putem lua contact cu accesoriile modulare. Cu toții am auzit de ele, le-am văzut pe net sau pe la prieteni, însă oare sunt chiar așa interesante?

LG G5

LG G5 este telefonul care suportă accesorii modulare despre care vom discuta în articolul nostru. LG a scos la vânzare niște accesorii plug and play pe care compania le numește „Prietenii” lui LG G5. Aceste accesorii sunt:

  • LG 360 Cam – o cameră la 360 de grade
  • LG Hi-Fi Plus cu B&O Play – module audio portabile
  • LG Cam Plus – cameră foto compactă și o baterie suplimentară de 1200 mAh

Deși par niște accesorii modulare, nu sunt chiar 100% modulare. Chiar dacă atașându-le telefonului ai beneficii suplimentare sau performanță îmbunătățită, nu seamănă deloc cu ideea pe care o promovează Project Ara.g5

Ce este Project Ara

Project ara reprezintă un nou tip de smartphone care promovează ideea de componente detașabile ce pot fi schimbate de utilizatori cu altele mai performante. Inițial un proiect Motorola moștenit de Google, Project Ara este așteptat pe piață prin 2017.

Project Ara dorește să ofere utilizatorilor ocazia de a scoate maximum de performanță din dispozitivele lor. Ideea este destul de simplă, nimeni nu cumpără un telefon pentru toate funcțiile sale. Suntem atrași ba de camera foto, ba de audio, poate bateria generoasă. Prin acest concept, telefoanele vor fi și mai longevive, fiind pasibile de upgrade cum sunt calculatoarele în ziua de azi. Chiar dacă inițial procesorul sau memoria RAM nu va putea fi schimbată, proiectul are în plan și dezvoltarea acestei idei.ara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here