Home Aplicatii Android ING HomeBank – soluția mobilă pentru gestionarea conturilor de la ING

ING HomeBank – soluția mobilă pentru gestionarea conturilor de la ING

7969
1
ING HomeBank

Deși băncile din România au aplicații WEB destul de bune pentru clienți, aplicații gen „Home banking” ce le permit acestora să desfășoare tranzacții fără să mai piardă vremea pe la coada casieriilor băncilor, trebuie să recunoaștem faptul că aplicațiile mobile în 90% din cazuri sunt de tot rahatul. E de înțeles, uneori e nevoie de un compromis atunci când e vorba despre banii altora, iar băncile de multe ori nu au de ales. Nu își permit o aplicație pompoasă pentru că ar fi departe de perfecțiunea siguranței. Astăzi vom discuta despre aplicația mobilă a celor de la ING Bank… Ca de obicei, plusuri, minusuri, critică constructivă și așa mai departe.

2016-03-15 19.31.11

Ce îmi place la aplicația ING HomeBank

  • Are alerte PUSH. Ce sunt alertele PUSH? Păi cam ce primiți de la jocuri, acele notificări care vă anunță de ceva oferte la in app purchases. Aceste alerte costă 1 leu și atâta timp cât ești conectat la internet prin Wi-Fi sau 3G, primești notificare pe telefon imediat ce ai primit bani în cont. La fel funcționează și când retragi de la bancomat. FOARTE FOARTE utilă.2016-03-16 15.48.22
  • Poți pendula între conturile de persoană fizică și cele de persoană juridică fără parole și alte chestii. Nu trebuie să te deloghezi de pe un cont ca să intri pe celălalt. Pe mine mă ajută pentru că am și cont de PFA la ING Bank.2016-03-15 19.26.34
  • Îți poți încărca telefonul cu credit sau minute direct din această aplicație. Te poate salva dacă la 12 noaptea ai nevoie de credit și nu ai cardul la îndemână, ori nu am încredere în alte servicii online care fac același lucru.2016-03-15 19.31.58
  • Are integrat Google Maps pentru depistarea și localizarea ATM-urilor în zona în care te afli. Cred că este o funcție obligatorie atâta timp cât și pentru depunere numerar ai nevoie de bancomat.2016-03-15 19.29.56
  • Plata între conturi este foarte utilă mai ales dacă aveți și un cont de economii la ING pentru că puteți trimite bani din și în acel cont fără DigiPass și fără să fiți nevoiți să completați altceva în afară de suma cu pricina.
  • Poți înregistra dispozitive care pot accesa conturile numai pe bază de parolă, așa că atâta timp cât ai telefonul la tine sau laptopul, nu prea mai ai nevoie de DigiPass. Dacă ești genul care trebuie să folosească zilnic DigiPass-ul, cu siguranță te va ajuta destul de mult.

 

Ce NU îmi place la aplicația ING HomeBank

  • Deși îți afișează ATM-urile disponibile în zona în care te afli, nu există un sistem care să te anunțe dacă ATM-urile sunt funcționale. Mie mi s-a întâmplat de multe ori să străbat orașul de la un cap la altul doar pentru că ATM-urile nu erau funcționale. Altă soluție nu este.
  • Alertele PUSH uneori pot să o ia razna, e posibil să primești aceeași alertă de 2 sau chiar 3 ori la interval de câteva minute doar, ceea ce e destul de enervant.
  • Aproape de fiecare dată când mă loghez în aplicație, sunt întâmpinat de niște mesaje despre cum pot folosi aplicația. Nu se pot dezactiva. Nu poți de cât să le suporți și să le închizi calm de la X-ul mare.

 

1 COMMENT

  1. Aplicatia ING o folosesti cu token sau cu SMS? Am incercat sa imi activez si eu varianta asta cu 2 profile la ei, si mi-au spus ca nu se poate, ca trebuie 2 conturi de Homebank diferite. Un cont pe pers fizica si un cont pe SRL si am varianta cu SMS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here