Home Stiri Google are de gând să transforme Android în cea mai sigură platformă...

Google are de gând să transforme Android în cea mai sigură platformă mobilă din lume

1480
0
android

Pe pagina destinată developerilor Android, apare o declarație a celor de la Google care sună în felul următor: „Ținta noastră este să transformăm Android în cea mai sigură platformă mobilă din lume. Din acest motiv, investim constant în tehnologii care ridică nivelul de siguranță al platformei, al aplicațiilor și în general al întregului ecosistem Android”.

Google este genul de entitate destul de transparentă atunci când vine vorba despre securitatea Android iar în ultimii ani, nivelul lor de calitate s-a îmbunătățit considerabil în acest domeniu. E important să știi ce se întâmplă în momentul în care apar amenințări la adresa intimității sau a conturilor bancare prin intermediul telefonului mobil așa că este la fel de important să știi că Google lucrează pentru a ține departe de utilizatori aceste incidente care sunt din ce în ce mai dese.

Cel mai clar vezi nivelul de implicare în breasla securității Android din partea Google atunci când vine vorba despre aplicațiile Android. Cel mai bun exemplu reprezintă pagina Android Developers, secțiunea Security. Acesta este un portal destinat developerilor de aplicații unde pot citi tot ce este necesar astfel încât să poată dezvolta aplicațiile lor cât mai sigure. De fapt, Google a avut mereu postate aceste informații pe site-ul lor dar noul format al paginii pare mult mai potrivit și-ți arată din start cum trebuie să procedezi astfel încât să creezi aplicații cât mai sigure.

Resursele disponibile sunt de asemenea foarte utile pentru toți developerii și pot fi folosite de oricine pentru a înțelege care este calea către cele mai bune practici. Asta înseamnă per total aplicații mai bune și niște developeri mai mulțumiți, întrucât munca lor este oarecum redusă.

Lucrurile care amenință intimitatea și datele noastre nu or să dispară prea curând din peisaj. De fapt, mulți analiști consideră că pe măsură ce timpurile vor evolua,  vom ave parte de amenințări din ce în ce mai inteligent puse la punct, camuflate și greu de depistat. Așadar, tot ce poate face o companie tech mamut de genul Google în această situație este să-și ajute developerii și să-i educe în acest sens.

Previous articleLa cine apelezi când vrei să modernizezi liftul din bloc?
Next articleProbleme Samsung Galaxy S7 și rezolvările lor
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here