Home Tutoriale Cum ascunzi pozele si fisierele din telefonul Android?

Cum ascunzi pozele si fisierele din telefonul Android?

45399
0
cum ascunzi pozele

Cu toții am avut momente în care am vrut să arătam cuiva pe telefonul nostru ceva aplicație și ne-a fost teamă ca nu cumva să vadă și alte fișiere, fotografii, clipuri pe care noi vrem sa le ținem mai mult decât personale. Da, articolul acesta va ajuta foarte multi băieți să ascundă pornăraia de fete, părinți, amici si așa mai departe. Cu alte cuvinte, vei vedea în cele ce urmează cum poți să ții curioșii la distanță în ceea ce privește fotografiile din telefonul tău.

Metoda PIN

Nu, nu are legătură cu pin-ul din 4 cifre sau cu ideea de parolă măcar. Este vorba despre PINNING sau rularea unei aplicații înaintea meniului de deblocare a telefonului. Da, este una dintre cele mai simple și sigure metode prin care poți să înmânezi cuiva telefonul tău. Vei pune pinned aplicația care-l interesează și pe care vrea să o butoneze și astfel nu va avea acces la întreg telefonul. Ca să poți pune pinned o aplicație, trebuie să mergi la Settings – Security – Other Security Options – Pin Windows și să bifezi căsuța cu ON. După ce ai făcut această operațiune, pornești aplicația pe care vrei să o lași individului și apeși butonul care-ți afișează aplicațiile folosite recent și o să observi că a apărut un fel de pioneză virtuală. Atâta tot. Dacă va ieși din aplicație se va trezi în fața telefonului blocat.

Ascunderea fișierelor din softul telefoanelor (Samsung și LG)

Anumite modele ale Samsung și LG, în funcție și de sistemul de operare Android p care-l au bineînțeles, beneficiază de niște opțiuni de ascundere a fișierelor din telefon. Discutăm despre Secure Folder al celor de la Samsung și despre Content lock al celor de la LG. Din păcate, nu toate telefoanele celor doi producători au aceste opțiuni dar poate vă numărați printre norocoși…

Samsung

  1. Deschide galeria
  2. Selectează fotografiile pe care vrei să le protejezi
  3. În colțul din dreapta sus ai MORE și de acolo selectezi Move to Secure Folder. Ca să activezi Secure Folder, mergi la Settings > Biometrics and Security și caută Secure Foder. Dacă îl ai acolo, te numeri printre norociși. Dacă nu, vezi celelalte opțiuni de ascundere a fotografiilor și clipurilor din acest articol.

LG

  1. Mergi la Settings – > Fingerprints & security
  2. Activează Content Lock
  3. Și se va cere să setezi o măsură de securitate, urmează acei pași.
  4. Mergi la Galerie și selectează o poză
  5. Mergi la meniul din 3 puncte și selectează Lock
  6. Ca să vezi fotografiile ascunse, mergi tot la acel meniu din 3 puncte și selectează Show locked files/memos

Ascunderea fișierelor cu ajutorul aplicațiilor

Practic aplicațiile fac ce anume făceau și softurile din unele LG și Samsung mai sus menționate. Ele sunt soluția atât pentru cei care nu au aceste opțiuni în meniul telefonului cât și pentru cei care doresc o aplicație ceva mai avansată cu ceva mai multe opțiuni. Practic, aceste aplicații creează un folder în care noi vom pune câteva imagini, imagini ce ulterior vor dispărea din galeria telefonului.

File Hide Expert – este genul de aplicație foarte utilă. Atunci când știi că cineva poate să îți vadă galeria de imagini, te înarmezi dinainte cu această aplicație și îți muți frumos tot ce ai „prețios” din telefon, în această aplicație care nu poate fi deschisă decât cu ajutorul unei parole pe care va trebui să o setezi după ce ai instalat aplicația. Funcționează, este gratuită, pozele dispar din galerie și pot fi restaurate foarte rapid, nu-mi place că nu pot fi vizionate din această aplicație. Deci, ca să le vezi vei trebui să le restaurezi. Oricum, File Hide Expert este o aplicație micuță și utilă zic eu…

Gallery Valut – spre deosebire de prima aplicație, Gallery Valut este ceva mult mai complex. Această aplicație nu doar ascunde, dar și criptează pozele sau clipurile video alese de tine. De asemenea, are chiar și un browser propriu pe care-l poți folosi să descarci anumite imagini astfel încât browserele normale ale telefonului să nu rețină date compromițătoare. Da, aviz amatorilor de pornăraie 😀 Aplicației i se poate ascunde iconița de tot și poate fi lansată cu ajutorul unui apel telefonic de pe acel dispozitiv sub forma ##PIN (unde PIN –  pinul ales de tine). Recomand această aplicație întrucât se pot vedea și imaginile în galeria creată în interiorul aplicației Gallery Valut.

Dropbox – chiar dacă Dropbox nu este o aplicație destinată ascunderii fișierelor, ci mai de gravă o aplicație de cloud storage, poate fi folosită ți în acest sens. Cum? Ei bine, procedeul este destul de simplu: faci pozele cu pricina, ori le descarci de pe internet, sau clipuri, etc, le uploadezi pe Dropbox după care le ștergi din telefon. Ele vor rămâne în Dropbox, aplicație care poate fi configurată să poată fi lansată doar cu parolă. Astfel, imaginile tale fierbinți vor fi întotdeauna la distanță de curioși.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here