SHARE
aplicatii android

Să dezvolți de unul singur o aplicație Android este mai simplu ca nicicând în ziua de azi. Dacă ai vreo idee de aplicație, ar trebui să o pui în practică. Poate fi o adevărată aventură pentru cineva care nu are treabă cu breasla developerilor, dar nu este ceva foarte dificil. Vestea cea bună este că-i totul gratuit. Tot ce ai nevoie este de ideea de aplicație în sine, cât despre cum o vei putea pune în practică, vei afla din acest articol în cele ce urmează.

Modul în care se dezvoltă aplicații Android s-a schimbat

Crearea unei aplicații Android era ceva foarte dificil până nu demult și doar profesioniștii se încumetau. Odată cu schimbarea tehnologiei de creare a aplicațiilor, tot mai multe aplicații dezvoltate de oameni obișnuiți au început să apară în Google Play Store. De exemplu, cel care a adus la suprafață aplicația Color Switch a recunoscut faptul că habar nu avea ce este un cod. Cu toate acestea, aplicația cu pricina are peste 10 milioane de descărcări la activ.

Primul pas în dezvoltarea unei aplicații Android este planificarea

Înainte să începi, trebuie să faci puțină muncă de cercetare pentru că trebuie să știi ce fel de aplicație dorești. Dacă te chinui să dezvolți ceva ce mai târziu nu va putea fi folosit, e o pierdere de vreme. E bine să faci înainte o schiță ca să ai o idee despre cum vrei să arate de exemplu. Vezi cum e și nișa respectivă, dacă este prea aglomerată, nu o va observa nimeni ca să o poată folosi.

Descarcă și instalează softul care-ți va crea aplicația

Dacă vrei să faci o aplicație Android dar nu ai cunoștințe de programare, poți folosi Android Studio. Înainte să instalezi acest soft, trebuie să ai Java SE Development Kit 7. Ambele sunt gratuite. După ce vei termina de instalat Android Studio, vei avea în fața ta o fereastră de genul celei de mai jos.

Android Studio

Continuarea o veți găsi aici.

Articole Recomandate

Vrei să ascunzi ceva în telefon? Fii atent la această funcție specifică Huawei H... Dacă ai un telefon Android, există câteva modalități de a ascunde anumite date: muzică, poze, filme, documente text, etc. Ei bine, telefonul Honor al ...
Cum elimini bara Google Search pe telefoanele Android Google are un obicei de enervant prin care obligă utilizatorii de telefoane/tablete Android să folosească serviciile/aplicațiile lor. Acesta este și m...
Cum calibrezi busola pe telefonul Android? Tuturor ni s-a întâmplat chestia asta, să încerci să folosești GPS-ul și aplicația să nu te îndrume către direcția potrivită, să se miște aiurea sau d...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here