Home Aplicatii Android Cum poți rula aplicațiile Android pe PC – BlueStacks

Cum poți rula aplicațiile Android pe PC – BlueStacks

4257
1
BlueStacks

BlueStacks reprezintă una dintre puținele aplicații Windows care îți permit rularea unui mini sistem de operare Android prin intermediul unei aplicații. Practic, o dată instalată aplicația BlueStacks, ai în calculator o tabletă Android pe care te poți loga cu contul tău Google, îl poți sincroniza astfel încât să accesezi aplicațiile Android preferate direct de pe PC, poți instala aplicații noi și le poți testa fără să mai fii nevoit să le instalezi pe telefonul sau tableta ta. Este ceva asemănător Virtual Box, doar că discutăm despre sistemul de rulare Android.

De unde poate fi descărcată aplicația BlueStacks

Aplicația poate fi descărcată de pe www.bluestacks.com și este destul de mare, are nici mai mult nici mai puțin de 2048 MB. Instalarea aplicației se face foarte simplu, e pe bază de next, next, next. La final tot ce trebuie să faceți este să porniși aplicația și să vă logați cu contul de Google. După cum spuneam mai sus, puteți și sincroniza contul dacă doriți.

Compatibilitate BlueStacks

Bineînțeles, pentru că practic avem un emulator există probleme legate de compatibilitate. Din păcate în acest moment nu există compatibilitate 100% pentru aplicații sau jocuri, însă se observă o îmbunătățire semnificativă a aplicației față de acum câțiva ani, când a apărut pentru prima dată. În acest moment, BlueStacks este compatibilă în proporție de 96% cu aplicațiile și 86% cu jocurile Android din Google Play Store.

Capture3

Detalii tehnice și setări BlueStacks

Setările aplicației din păcate nu sunt prea multe. De fapt, cam bate vântul pe la capitolul setări ceea ce nu-i un lucru prea bun neapărat. De asemenea, poate că menținerea aplicației cât mai simplă îi oferă mult mai multă stabilitate, mai ales pentru cei care îți prind urechile prin tehnică.

După cum putem vedea, setările aplicației se rezumă la:

  • Mediul de stocare, adică 16 GB memorie pe care puteți instala aplicații
  • Managerul de aplicații de unde le puteți opri sau dezinstala
  • Sunet
  • Setările personale precum locație și limbă
  • Conturile cu care ești logat pe dispozitiv: Google, Facebook, etc
  • Setările BlueStacks printre care și una destul de interesanta, de import a fișierelor din calculator în aplicație.
  • Setările de sistem, foarte sărace, doar Date&Time și accesibilitate.

Capture2

Ce îmi place la BlueStacks

Aplicația rulează destul de ok pe Windows 10, după cum puteți vedea din imaginea de mai jos, nu consumă prea multe resurse. La mine consumul se apropie de maxim pentru că Google Chrome consumă foarte mult. Pentru ceea ce face, BlueStacks este o aplicație care consumă puține resurse.

Deocamdată nu am reușit să găsesc jocuri sau incompatibilități, dar nici nu am bâzâit prea mult. Cu siguranță există.

Progresul jocurilor în BlueStacks este sincronizat în jocurile de pe telefon atâta timp cât folosești același cont Google și aceleași conturi pentru jocuri pe care le folosești și pe telefon.

Are APK Installer ceea ce e super fain atunci când vrei să te joci cu o aplicație dinafara Google Play Store. E o metodă bună de a nu-ți periclita dispozitivul real.

Este o metodă destul de bună de a testa aplicații care nu sunt compatibile cu versiunea ta de Android. Dacă ai un telefon mai vechi, clar există multe aplicații ce nu mai sunt compatibile cu Jelly Bean sau versiuni mai vechi.

mem no load

Ce nu îmi place la BlueStacks

  • Aplicația se mișcă uneori greoi când cauți aplicații prin Play Store
  • Pentru a rula perfect, are nevoie de o configurație destul de bună a calculatorului

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here