Home Aplicatii Android OLX – una dintre cele mai bune aplicații Android pentru postare anunțuri...

OLX – una dintre cele mai bune aplicații Android pentru postare anunțuri online

2839
0
OLX

Deși nu am o părere prea bună despre site-ul olx.ro, părere formată din cauza celor care îl utilizează de obicei, nu că aș avea un dinte împotriva conceptului OLX în sine, nu pot să nu apreciez aplicația lor mobilă, pe care o consider de departe cea mai bună din România în materie de postare anunțuri online. În cele ce urmează o să spun exact ce-mi place la aplicație, dar nu va scăpa nici de critică…

Să sperăm că va fi o critică constructivă și că pe viitor se vor implementa lucrurile povestite în acest articol. Înainte de toate, trebuie să precizez faptul că această aplicație nu a fost una așa de bună de la început, însă se pare că pe măsură ce timpul a trecut, a devenit stabilă, a căpătat multe funcții iar cei care în trecut au dezinstalat-o considerând-o o prostie (inclusiv eu), ar putea să o încerce din nou și sunt sigur că de data aceasta vor reveni la sentimente mult mai bine.

De fapt, cred că ratingul de 4,5 steluțe din 5 vorbește de la sine în ceea ce privește funcționalitatea și eficiența acestei aplicații. Nu ar fi dificil de crezut că în ziua de azi, genul acesta de aplicații pot deveni extraordinar de populare numai prin prisma ideii că atunci când vrei să vinzi ceva, ai nevoie de poze. Dacă tot faci pozele cu telefonul, de ce să nu folosești și o aplicație ca să vinzi? Nu mai ești nevoit să te mai duci la calculator pentru a încărca pozele…

Capture

Ce îmi place la aplicația OLX

  • Nu văd diferențe de funcționalitate între varianta desktop și cea mobilă. Toate funcțiile de pe desktop sunt implementate. Mare plus din partea mea pentru că de obicei, aplicațiile mobile sunt niște versiuni anemice și primitive ale site-urilor desktop.
  • Nu există buguri pentru Android 4.2.2 cât am eu, cel puțin la acest update pe care l=am folosit eu. Aplicația este updatată destul de mult și des, dar este stabilă.
  • Aplicația e mai fluidă de cât varianta desktop. Nu știu ce calculator trebuie să ai pentru ca scroll-ul pe desktop să fie fluid, la mine cel puțin cu placa video integrată merge destul de sacadat pe Chrome și Mozilla. Poate așa merge la toată lumea? Aplicația mobilă e fluidă.
  • Există plata prin SMS dacă dorești să promovezi anunțul, ceea ce e foarte ok într-o țară în care paranoia conturilor golite de hackeri atinge apogeul.
  • Poți bloca chilipirgiii, milogii, oamenii care te stresează cu mesaje. În România există oameni care cred că negociabil înseamnă minim 50% din prețul afișat și poți scăpa de ei blocându-i pur și simplu.

2016-03-15 14.45.41

 

Ce nu îmi place la aplicația OLX

  • Deși există destul de multe filtre, ar trebui implementate filtre suplimentare în funcție de categorie. De exemplu, la secțiunea auto aș vrea să văd filtre pentru dotările mașinii (cu AC sau fără) sau după culoare. Eu de exemplu caut mașină albă de vreo 2 luni…
  • Anunțurile sunt prea înghesuite, pozele sunt prea mari. Vreau să văd opțiunea de a afișa anunțurile mai mici la îndemână, nu ascunsă prin secțiunea sortare. De asemenea, aș vrea să văd niște poze mult mai mici pentru vizualizarea primară în aplicație.
  • Promovarea nu aduce atât de multe vizite cum se întâmplă pe okazii.ro de exemplu, mult, mult mai puține vizite aduse de promovare și cu costuri destul de mari. Okazii.ro are costuri de promovare mai mici și mai eficiente.
  • Mesajele de tip push nu ar trebui să existe pentru că pe mine cel puțin mă fac să tresar. Nu se diferențiază ca format de cele primite prin intermediul mesageriei interne. Mereu cred că am un potențial client interesat de ceva ce vând, când verific, sunt dezamăgit. E doar un mesaj de la olx.ro care oricum nu mă interesează.

Acestea fiind spuse, consider aplicația OLX una dintre cele mai bune pe care le-am folosit până acum pe telefonul mobil și aștept din ce în ce mai multă funcționalitate de la aceasta. De asemenea, cred că cei de la OLX ar trebui să dea mai multă importantă anunțurilor promovate pentru că deși site-urile de anunțuri sunt ondulate după conturul chilipirgiului, nu ar trebui să se întâmple așa…2016-03-15 15.14.28

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here