Telefoanele Android își pierd valoarea și puterea pe măsură ce timpul de la apariția pe piață trece. Nu e nimic ciudat, așa se întâmplă cu tot ce înseamnă tehnologie. Cu toate acestea, există câteva smartphone-uri care au rămas parcă la fel de bune ca-n prima zi în care și-au făcut apariția, deși au trecut ani de zile de atunci. Vom discuta în cele ce urmează despre cele mai bune 3 telefoane mobile Android depășite, vechi de ani de zile, care încă mai merită cumpărate în ziua de azi dacă cumva le mai găsiți prin vreun magazin, sau chiar second hand.

TOP 3 telefoane Android depășite care încă merită cumpărate

Nexus 5 Telefonul celor de la LG a făcut ravagii în noiembrie 2013 când a apărut pe piață. Se pare că această combinație dintre Google și LG a fost una perfectă. Telefonul s-a bucurat de un real succes pentru că era foarte ieftin comparativ cu celelalte flagship-uri de pe piață dar ca performanță era extraordinar. Venea cu un procesor Snapdragon 820 la 2.3 GHz, 2 GB RAM și un display FHD. Nexus 5 este unul dintre cele mai iubite telefoane din istoria Android iar faptul că s-a format în jurul său o comunitate de utilizatori, menține încă în viață acest fenomen. Și, să recunoaștem, majoritatea telefoanelor de clasă medie vin în ziua de azi cu 2 GB RAM, așa că nu-l putem arunca pur și simplu la coșul de gunoi al istoriei. P.S. există custom ROM de Android Nougat pentru el…

Note 4 Tot din negura istoriei vine și telefonul secund, mai precis din septembrie 2014. Cred că fanii telefoanelor Samsung vor fi de acord când voi spune că acest Samsung Galaxy Note 4 a fost și este în continuare cel mai bun telefon al acestui producător. Acest dispozitiv s-a făcut recunoscut în lumea Android pentru că la vremea respectivă ducea un pas mai departe ideea de phablet (dimensiune între smartphone și tabletă). De asemenea, Samsung nu a lansat Note 5 la nivel global, Note 6 a fost sărit din plan iar Note 7 a explodat, așa că acest Note 4 a rămas în istoria Samsung cel mai bun phablet adus vreodată pe piață. Avea un display de 5.7 inci cu rezoluție QHD, baterie destul de mare pentru vremea respectivă, de 3220 mAh, și să nu uităm de excelentul S-Pen. P.S. există custom ROM de Android Nougat pentru el…

LG G4 Ultimul telefon din acest top este cel mai nou, a fost lansat acum 2 ani, în Aprilie 2015 și se află așadar la granița telefoanelor Android considerate „depășite”. LG G4 a fost un telefon grozav pus în evidență mai ales de experimentul LG G5. Oamenii au avut timp aproape 2 ani să-l testeze și nu au fost dezamăgiți. LG G4 s-a bucurat de un succes fenomenal pentru că avea baterie detașabilă, card MicroSD, alături de multe alte funcții pe care nu le vezi pe o grămadă de telefoane apărute în 2017 precum Fast Charging sau Wireless Charging. În materie de performanță, este încă un telefon potent. Are 3 GB RAM, procesor hexa-core Snapdragon 808, cameră foto de 16 MPX cu f/1.8, display de 5.5 inci IPS și așa mai departe. Chiar dacă acest G4 nu a fost așa de popular prin România, vă asigur că străinii care au auzit și de alte mărci în afară de Samsung și Apple, îl apreciază pe măsură.

Acestea au fost cele mai bune 3 telefoane Android depășite dar care încă mai merită cumpărate. Voi ce părere aveți? Ați mai cumpăra astăzi un Nexus 5 sau un Samsung Galaxy Note 4?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here