Home Tutoriale Telefonul nu se mai încarcă! Iată cum poți să-l repari!

Telefonul nu se mai încarcă! Iată cum poți să-l repari!

265
0

Mulți dintre noi am fost puși în situația de a avea un telefon care nu se mai încarcă. Ei bine, acest lucru nu înseamnă neapărat că este defect așa că în cele ce urmează vom trece în revistă câteva acțiuni obligatorii pe care trebuie să le faceți, câteva verificări elementare simplu de dus la final, în urma cărora sunt șanse mari ca telefonul să-și revină, și nu neapărat miraculos.

Pași de efectuat în cazul unui telefon care nu se mai încarcă

  1. Un restart este binevenit. Ca orice calculator, și telefoanele Android se mai blochează, mai dau erori, iar cel mai simplu de eliminat aceste blocaje este un simplu restart. Sigur, mulți dintre voi chiar vă lăudați că nu ați mai restartat telefonul de luni de zile, însă acest lucru este oarecum benefic.
  2. Verificați sursa de alimentare. Dacă folosiți încărcător verificați la alt telefon să vedeți dacă încărcătorul funcționează, apoi verificați cablul încărcătorului, e posibil să fie întrerupt pe undeva. Ar fi bine să încercați să încărcați telefonul cu alt încărcător pentru a elimina această posibilitate.
  3. Verificați portul de încărcare. Este posibil ca acolo să se fi acumulat mizerie și din acest motiv, să nu mai facă contact mufa încărcătorului. Este indicat să folosiți o scobitoare sau un o agrafă de hârtie, fără însă să atingeți pinii de încărcare din port. Aveți un tutorial aici despre cum se face acest lucru.
  4. Resetare la setările din fabrică. Dacă portul este curat atunci ultima variantă ar fi o resetare la setările din fabrică. Este posibil ca ceva în soft să aibă un blocaj pe care simplul restart nu-l poate rezolva. Nu uitați să faceți back-up înainte la toate pozele și fișierele importante din telefon.
  5. Vizita la service. La Service este posibil să schimbe doar portul de încărcare, ceea ce nu o să fie foarte costisitor dar trebuie să vă așteptați și la ce-i mai rău adică să fie probleme cu placa de bază. Oricum dacă aveți un telefon Android mai vechi mai bine cumpărați altul decât să-l duceți la Service.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here