Home Editorial Telefoane Android cu 24 GB RAM – Ce modele sunt și la...

Telefoane Android cu 24 GB RAM – Ce modele sunt și la ce le putem folosi

179
0

Este absolut incredibilă rapiditatea cu care evoluează tehnologia, cel puțin atunci când vine vorba despre dispozitive mobile. Parcă mai ieri ne bucuram la o simplă cameră VGA și la un MMS primit de la prieteni. Astăzi telefoanele fac foarte multe lucruri pe lângă apeluri video sau audio și au ajuns să aibă chiar 24 GB RAM, o cifră absolut incredibilă. Haideți să vedem care sunt telefoanele Android cu 24 GB RAM și ce putem face efectiv cu ele.

Telefoane Android cu 24 GB RAM

Primul telefon cu 24 GB RAM este nubia REDMAGIC 8S Pro Plus. Este un telefon destinat gamingului cu o grămadă de specificații incredibile. Dacă puteți pune mâna pe celebrul „Transparent Edition” ar fi și mai bine. Pe lângă cei 24 GB memorie RAM, telefonul dispune și de 1 TB memorie internă, perfect pentru creatorii de conținut din ziua de azi.

Evident, acesta nu este singurul telefon cu 24 GB RAM, mai există Realme GT5, OnePlus Ace 2 Pro și Redmi K60 Extreme Edition, Redmi K70 Pro,  OnePlus 12, HONOR 90 GT , nubia Z60 Ultra “Year of the Dragon” Limited Edition , ASUS ROG Phone 8 Pro, care au fost lansate cu 24 GB RAM și 1 TB de stocare în variantele de top.  Din păcate, multe dintre aceste telefoane Android sunt disponibile în variantele de 24 GB RAM doar în China, global sunt vândute cu doar 16 GB RAM.

Există zvonuri conform cărora unii producători se gândesc deja să scoată pe piață telefoane cu 32 Gb RAM, ca și cum cei 24 de GB cu care se vând aceste telefoane deja nu ar fi suficienți. La nivel global se estimează faptul că telefoanele cu 24 GB RAM vor începe să se vândă abia la finele acestui an. După cum spuneam mai sus, acum se vând doar în China.

Întrebarea de bază este ce poți face cu atâta RAM într-un telefon

Gaming – în ziua de azi, jocurile nu depind atât de mult de memoria RAM pe cât depind de procesor sau placa video. În plus, nu este posibil nici din punct de vedere energetic pentru a folosi toți cei 24 de GB de ram în același timp. Practic nu există în ziua de azi jocuri care să necesite atâta RAM. Unde te poate în schimb ajuta memoria RAM este în cadrul aplicațiilor lăsate să ruleze în fundal în timp ce te joci. Spre exemplu, te ajută să lansezi mai multe jocuri în același timp.

AI – mai multă logică pentru atâta RAM într-un telefon mobil are utilizarea AI – Inteligența Artificială. Deși AI rulează destul de bine și pe telefoanele cu 8 sau 12 GB RAM, având 24 de GB RAM va ajuta inteligența artificială să execute mai repede task-urile comandate de utilizator prin intermediul aplicațiilor. Cu cât avem mai mult RAM disponibil pe telefonul mobil cu atât putem să folosim aplicații AI mai complexe și modele AI mult mai inteligente față de normal.

Desktop Mode – un caz în care mai mult RAM te poate ajuta este atunci când vrei să folosești telefonul mobil drept calculator desktop. Există unele telefoane care pot rula asemenea unui desktop dacă sunt conectate la un monitor, la un mouse și la o tastatură. Cel mai bun exemplu este Samsung DeX, însă Android ascunde modul desktop de la Android 10. Acest mod este încă prezent pe Android 14, însă rămâne de văzut dacă această funcție va fi publicată. Modul desktop îți permite multitasking, ala că mai mult RAM va face aplicațiile care rulează simultan să se miște mai repede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here