Home Editorial (GHID) Ce trebuie să faci când îți vinzi telefonul Android

(GHID) Ce trebuie să faci când îți vinzi telefonul Android

4660
0
vinzi telefonul

Chiar dacă mulți dintre noi nu ne vindem niciodată telefoanele pentru a ne cumpăra altele noi, există entuziaști care fac chestia asta mereu. Este una dintre metodele prin care poți avea mereu un telefon de ultimă generație fără investiții colosale.

Știm cu toții că telefoanele de top costă vreo 4 salarii minime pe economie în România și nu ne permitem să dăm această sumă în fiecare an, așa că mulți aleg să vândă vechile telefoane, să mai pună ceva de la ei și să cumpere ultimul model de Samsung Galaxy sau Huawei P sau LG V.

Ei bine, dacă te bate gândul să faci și tu chestia asta, dacă te-ai săturat de actualul telefon pe care nu-l ai de ani de zile și vrei să cumperi altul nou, vei vedea în cele ce urmează care sunt pașii pe care trebuie să-i faci astfel încât să reușești să vinzi telefonul pe care-l ai deja.

Ce trebuie să faci când îți vinzi telefonul Android

  1. Scoate cartelele SIM și cardul MicroSD. Chiar dacă pare genul acela de sfat prostesc la care nimeni nu se așteaptă, vă spun că sunt șanse mari să uitați cardul de memorie într-un telefon pe care nu-l mai folosiți. E vorba mai mult de conținutul lui, nu de valoarea în sine.
  2. Trebuie să faci backup la datele din telefon. Presupunând că datele tale sunt asociate cu contul Google, contactele, calendarul, e-mail-urile vor fi întotdeauna salvate în cloud. Astfel, îndată ce te vei conecta cu acest cont pe noul dispozitiv, le vei primi înapoi. Dacă aveți multe fotografii sau muzică puteți folosi Google Drive sau Dropbox pentru backup. O altă variantă pentru backup ar fi cablul de date. Mutați totul în PC cu ajutorul softului telefonului.
  3. Deblochează telefonul dacă este codat pe o anumită rețea. Din păcate, operatori precum Orange sau Vodafone încă mai obișnuiesc să blocheze telefoanele iar acest lucru va fi un impediment destul de mare în vânzarea acestuia. Ca să ai acces la o bază de clienți mult mai mare, elimină această problemă într-un service autorizat. Da, vei plăti niște bani dar vei reuși să vinzi mult mai repede.
  4. Resetează telefonul la setările din fabrică. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să-ți vinzi telefonul cu contul de Facebook activ pe el. După ce te-ai asigurat că ai făcut backup, trebuie să resetezi dispozitivul astfel încât acesta să revină la starea inițială cu care a ieșit pe poarta fabricii.
  5. Adună toate accesoriile pe care le-ai cumpărat. De-a lungul timpului, cumpărăm tot felul de adaptoare ciudate, încărcătoare, standuri de încărcare, huse etc. Dacă le vei pune la vânzare odată cu telefonul cu siguranță vei reuși să-l vinzi mai repede. E vorba de free stuff, nu? Și oricum aceste accesorii, au costat destul de mulți bani, sunt șanse mari să atragă atenția.
  6. Curăță telefonul foarte bine și schimbă folia. Înainte să pui telefonul în vânzare, curăță-l bine cu ce ai la îndemână și încearcă pe cât posibil să îi schimbi și folia dacă are. Interesul tău este să-l aduci în stadiul de „impecabil”. Știu, poate e o cheltuială în plus dar trebuie să știi că un telefon impecabil are șanse foarte mari să se vândă.
  7. Ai mare grijă cu pozele pe care le faci. Mergi într-un loc cu multă lumină și caută să fotografiezi dispozitivul din toate unghiurile, cât mai bine. Dacă are zgârieturi sau lovituri nu încerca să ascunzi asta din poze. Oricum, fă-i cel puțin 10-15 fotografii pentru că acest lucru va da senzația de transparență. Tranzacția trebuie să fie cât mai transparentă și corectă.
  8. Ai grijă cu anunțul pe care-l postezi pe internet. Și aici recomandarea mea este să fii cât mai transparent. Pune toate detaliile aferente și ai mare grijă la preț. Prețul tău trebuie să fie sub prețul pieței dacă ai de gând să vinzi acel dispozitiv rapid. Gândește-te că 100 de lei în plus sau în minus nu te afectează cu nimic. Pune multe poze în anunț și răspunde la toate întrebările, telefoanele, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here