SHARE
vată bazaltică

Izolarea locuințelor nu mai este un obicei foarte rar întâlnit în România, din contră. Oamenii au început cu timpul să vadă beneficiile acestei investiții și dacă o să mergeți de curiozitate pe orice stradă din orice oraș și o să observați casele din jur, mai mult ca sigur veți vedea că peste jumătate din ele sunt izolate termic cu polistiren sau vată bazaltică de cea mai bună calitate. În trecut oamenii evitau izolarea caselor nu din cauza costurilor mari, ci pentru că în România există o mentalitate de Toma Necredinciosul. Oamenii pur și simplu nu credeau că prin această operațiune vor scăpa de temperaturile mari vara și de frig iarna, alături de facturi mai mici la întreținere.

Ei bine, dacă vă bate gândul să vă izolați locuința în viitorul apropiat, veți vedea în cele ce urmează de ce e bine să folosiți vata bazaltică. Este și polistirenul expandat/extrudat o soluție, însă sunt de părere că vata bazaltică este dată uitării și chiar nu este cazul.

2 motive să izolezi casa cu vată bazaltică

  1. Este cea mai modernă metodă de izolare a locuințelor. Dacă polistirenul se află printre noi de zeci de ani, vata bazaltică este ceva nou. După cum știm, tehnologia în lume avansează de la an la an și odată cu ea apar produse din ce în ce mai calitative. E clar că vata bazaltică va fi peste polistirenul vechi de 30 de ani ca și caracteristici, ca și performanță pentru că este un produs adus la viață cu tehnologie de ultimă generație. O izolație modernă folosește materiale moderne și este eficientă.
  2. Izolează fonic mult mai bine decât polistirenul. Cea mai mare parte a produselor de vată bazaltică existente pe piață în acest moment au clasa A de absorbție a sunetului. Dacă țineți foarte mult la liniștea locuinței dumneavoastră, ar fi foarte indicat să folosiți la izolarea termică vată bazaltică. O să împușcați doi iepuri dintr-un singur foc. După cum spuneam mai sus, vata bazaltică este un produs modern adus la viață cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație iar după cum putem vedea, trendul tehnologic este orientat grav către multifuncționalitate, peste tot în lume.

Articole Recomandate

Momentul delicat al trecerii de la scutec la oliță – recomandări de produse de l... Viața este o continuă întrecere, pentru că așa suntem învățați de mici. Pariu că 50% dintre adulți acum își amintesc cu îi păcălea mama să facă sau să...
Achizitii imobiliare inspirate – apartamentul ideal in Brasov Cand vine mult asteptatul moment si pornesti in cautarea unui apartament, nu poti decat sa radiezi de bucurie. Cel putin asta se intampla pe moment, p...
De ce să alegi o casă de marcat DATECS pentru afacerea ta? Cu toții suntem destul de entuziasmați în momentul în care punem pe picioare o mică afacere, un mic business în retail prin intermediul căruia scăpăm ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here