Home Tutoriale DEVELOPER OPTIONS – Tips & Tricks

DEVELOPER OPTIONS – Tips & Tricks

5564
0
DEVELOPER OPTIONS

Sistemul de operare Android este renumit pentru faptul că poate fi personalizat la maxim, spre deosebire de iOS. Ei bine, pe lângă setările de bază puse la dispoziție de sistem, cei de la Google au mai implementat o șmecherie numită DEVELOPER OPTIONS, un meniu oarecum ascuns de unde poți regla și mai mult telefonul tău Android.

Haideți să trecem în revistă câteva setări la care putem umbla în DEVELOPER OPTIONS astfel încât să îmbunătățim performanța telefonului.

ATENȚIE – nu umblați la alte setări din DEVELOPER OPTIONS decât dacă știți foarte bine ceea ce faceți. Sunt șanse mari să puneți telefonul pe butuci.

Cum activăm Developer Options

Trebuie să mergem la setări, la About Phone (Despre Telefon, Software Information, iar acolo să apăsăm de câteva ori pe Build Number. Odată activat, meniul Developer Options va fi disponibil în Settings, sub About Phone.

DEVELOPER OPTIONS – Tips & Tricks

  1. Stay Awake – display-ul rămâne aprins mereu atunci când telefonul este la încărcat. nu vă faceți griji, încărcătorul va face față. E o funcție utilă atunci când îi dați telefonului ceva de făcut și trebuie să-l mai supravegheați din când în când.
  2. Limit Background Apps – aplicațiile care rulează în fundal îți dau bătăi de cap? Închide-le de aici. Poți seta ca telefonul să ruleze de exemplu maxim 4 aplicații în fundal. Această setare aduce după sine mai mult curent în baterie și mai puțin lag.
  3. Force MSAA 4x – jocurile care rulează OpenGL ES 2.0 or să meargă mai bine. Evident, e nevoie de un procesor pe măsură și de o placă video bunicică. Nu vă imaginați acum că or să meargă jocurile noi pe telefoane Android vechi.
  4. Viteza animațiilor – window animation scale, transition animation scale și animator duration scale. Dezactivează-le și vei vedea că telefonul răspunde mai bine în meniuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here