SHARE
antivirus

A instala, sau a nu instala? Aceasta este întrebarea pe care mulți utilizatori Android și-au pus-o măcar o dată, referitor la antivirușii destinați lumii Android. Am scris despre cele mai bune soluții de securitate Android 2016 dar evident că acest gen de articole nu pot urni masele și nu pot deschide ochii celor ce nu vor să vadă și astfel vine întrebarea mai mult decât elementară: oare chiar este necesară instalarea unui antivirus pe telefonul Android? Pentru că din moment ce oamenii nu doresc asemenea soluții, este clar că nu au probleme cu telefoanele lor.

Exisă riscuri dacă nu ai un antivirus instalat pe telefon?

Ei bine, sunt foarte puține cazurile în care un virus a afectat un dispozitiv Android mai ales când compari cu lumea calculatoarelor. Asta nu înseamnă că telefoanele și tabletele nu pot fi amenințate din punct de vedere al securității. De exemplu, simpla navigare cu browserul a devenit din ce în ce mai periculoasă și putem lua drept exemplu Obad, cel mai periculos virus identificat vreodată.

Este Android mai vulnerabil decât iOS?

Deseori auzim că iOS nu poate fi afectat de viruși și că pe Android nu există viruși. Ei bine, ambele zvonuri sunt false. Diferența este că Apple are un sistem mult mai restrâns față de Android, cu mult mai multe stricteți. Din acest motiv, e foarte dificil pentru un virus să se strecoare. Drept urmare, virușii sunt îndreptați către sistemul mai deschis, Android, sistem care are mai multe vulnerabilități. Așadar, da, Android este mai vulnerabil față de iOS.

Ce se poate întâmpla dacă iei un virus pe Android și cum te poți proteja?

Ei bine, cele mai mari riscuri sunt obținerea datelor personale, date pe care le folosești evident la autentificarea pe mail, pe rețelele e socializare, bănci, etc. Se poate întâmpla de asemenea să pierzi toate datele din telefon în urma unei infestări cu malware de ransomware. Așadar, dacă știi că deții date foarte importante în telefonul tău Android, trebuie să te protejezi. Cum te poți proteja? Ai aici un articol cu cei mai buni antiviruși din decembrie 2016.

 

Articole Recomandate

O să avem oare un Samsung Galaxy S9 Mini? Se pare că an de an apar zvonurile referitoare la variantele mini ale ultimelor flagship-uri Samsung. Chiar acum se discută despre un Samsung Galaxy S...
Te bate gândul să cumperi un telefon Android second hand? Iată de ce NU trebuie ... În momentul în care Android a apărut pe piață, eu am încetat să mai cumpăr telefoane la mâna a doua. Sunt multe moduri în care-ți poți lua o țeapă de ...
Intrebari frecvente inainte de o reparatie a telefonului Telefonul mobil este pentru unii mai mult decat o investitie necesara, mai mult decat un device cu multiple functii. Insumeaza secrete, fisiere, dezva...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here