SHARE
antivirus

A instala, sau a nu instala? Aceasta este întrebarea pe care mulți utilizatori Android și-au pus-o măcar o dată, referitor la antivirușii destinați lumii Android. Am scris despre cele mai bune soluții de securitate Android 2016 dar evident că acest gen de articole nu pot urni masele și nu pot deschide ochii celor ce nu vor să vadă și astfel vine întrebarea mai mult decât elementară: oare chiar este necesară instalarea unui antivirus pe telefonul Android? Pentru că din moment ce oamenii nu doresc asemenea soluții, este clar că nu au probleme cu telefoanele lor.

Exisă riscuri dacă nu ai un antivirus instalat pe telefon?

Ei bine, sunt foarte puține cazurile în care un virus a afectat un dispozitiv Android mai ales când compari cu lumea calculatoarelor. Asta nu înseamnă că telefoanele și tabletele nu pot fi amenințate din punct de vedere al securității. De exemplu, simpla navigare cu browserul a devenit din ce în ce mai periculoasă și putem lua drept exemplu Obad, cel mai periculos virus identificat vreodată.

Este Android mai vulnerabil decât iOS?

Deseori auzim că iOS nu poate fi afectat de viruși și că pe Android nu există viruși. Ei bine, ambele zvonuri sunt false. Diferența este că Apple are un sistem mult mai restrâns față de Android, cu mult mai multe stricteți. Din acest motiv, e foarte dificil pentru un virus să se strecoare. Drept urmare, virușii sunt îndreptați către sistemul mai deschis, Android, sistem care are mai multe vulnerabilități. Așadar, da, Android este mai vulnerabil față de iOS.

Ce se poate întâmpla dacă iei un virus pe Android și cum te poți proteja?

Ei bine, cele mai mari riscuri sunt obținerea datelor personale, date pe care le folosești evident la autentificarea pe mail, pe rețelele e socializare, bănci, etc. Se poate întâmpla de asemenea să pierzi toate datele din telefon în urma unei infestări cu malware de ransomware. Așadar, dacă știi că deții date foarte importante în telefonul tău Android, trebuie să te protejezi. Cum te poți proteja? Ai aici un articol cu cei mai buni antiviruși din decembrie 2016.

 

Articole Recomandate

TOP 10 Cele mai citite articole de pe androidblogger.eu Cu siguranță mulți dintre voi v-ați întrebat care sunt cele mai citite articole de pe androidblogger.eu, ce anume caută iubitorii de Android pe site-u...
RETROSPECTIVĂ: Cele mai bune telefoane Android apărute în prima jumătate a lui 2... Luna iulie e destul de cuminte, calmă. Cea mai importantă lansare a lui iulie a fost Moto Z2. Ei bine, să trecem în revistă cele mai importante telefo...
Este adevărat că folosirea telefonului noaptea te împiedică să mai adormi? Se vehiculează peste tot pe net că dacă vei privi prea mult un display noaptea, înainte să te duci la culcare sau chiar după ce te-ai băgat în pat, nu...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here