Home Editorial Samsung va renunța la Android și va folosi propriul Tizen OS...

[ZVON] Samsung va renunța la Android și va folosi propriul Tizen OS pentru toate telefoanele

1723
1
Tizen OS

Potrivit comentariilor unui oficial Samsung apărute în The Korea Times la începutul acestei săptămâni, compania are de gând să renunțe la Android și la Google și să treacă toate telefoanele pe Tizen OS. Această mișcare ar asigura celor de la Samsung o mai mare dominație pe piață în sectorul smartphone și ar transforma compania într-un jucător important pe piața software. Să fie oare adevărat acest zvon? Să analizăm câteva idei…

Cât de realistă este intrarea pe piață a unui OS nou

Ei bine, eu unul nu cred că un OS nou se va impune pe piață atâta timp cât Android are 90% market share. Uitați-vă ce se întâmplă cu Windows Mobile, aduceți-vă aminte ce s-a întâmplat cu Symbian OS care a murit tocmai din cauza Android, uitați-vă la BlackBerry OS care la fel, a fost foarte tare la un moment dat. Dacă ar exista un sâmbure de adevăr în acest zvon, ar putea avea la bază succesul din India al telefoanelor Samsung ce rulează Tizen OS. Acolo s-au vândut deja vreo 64 de milioane de unități ce folosesc acest sistem propriu al Samsung, motiv pentru care în acest moment Tizen OS se află pe locul 4 în lume în clasamentul sistemelor de operare mobile.

Ar avea Google de ce să se teamă?

Google ar avea de pierdut destul de mult dacă Samsung ar face această mișcare dar doar din punct de vedere financiar. Samsung în acest moment este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume și cu siguranță lumea Android i-ar simți lipsa, însă ar avea foarte mult de muncă până să reușească să aibă o cotă de piață serioasă pentru acel Tizen OS. Sunt de părere că supremația Android nu poate fi amenințată în acest moment de absolut nimeni.

Cum ar reacționa fanii Samsung?

Cum ar fi ca pe Samsung Galaxy S7 să ai altceva, nu Android… Ai mai cumpăra telefonul? Ei bine, sunt sigur că dacă Samsung ar face această mișcare pe absolut toate dispozitivele ar pierde destul de mulți fani pentru că din păcate acel Tizen OS este departe de funcționalitatea Android. Eu unul nu aș cumpăra un telefon Samsung dacă nu ar avea Android. Acesta este motivul pentru care am renunțat la Nokia, cele mai bune telefoane din punctul meu de vedere: nu rulau Android.

Concluzie

Sunt de părere că Samsung va continua să-și vândă telefoanele cu Tizen OS în India ca și până acum, nu cred că va îndrăzni să impună pe piață un nou sistem de operare. Ar putea să aibă oarecum succes dacă va reuși să facă din Tizen un sistem de operare care să ducă funcții noi, imposibil de replicat pe Android.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here