Home Stiri Android 12 – cum va folosi noul OS funcția hibernare pentru a...

Android 12 – cum va folosi noul OS funcția hibernare pentru a elibera spațiul de stocare

1735
0
Android 12

De fiecare dată când ne apropiem de lansarea unei noi versiuni de Android, începem cu toții să ne interesăm ce anume va aduce nou.  Google ne-a obișnuit an de an cu micile surprize așa că și pentru Android 12 așteptăm o sumedenie de funcții menite să optimizeze memoria RAM, spațiul de stocare, viteza de navigare pe internet și așa mai departe. 

Una dintre aceste funcții menite să optimizeze spațiul de stocare a  apărut deja în presa internațională. Se pare că inginerii de la Google au găsit o modalitate de a elibera spațiul de stocare prin funcția de hibernare a aplicațiilor pe care utilizatorul nu le mai folosește. 

Primele informații legate de această nouă funcție de hibernare a apărut încă din ianuarie în presa internațională, când a fost zărită drept o schimbare a codului trimisă spre Android Open Source Project (AOSP). Acum, băieții de la XDA Developers au reușit să o facă să funcționeze pe un build Android 12 obținut recent de aceștia. După ce va revoca automat permisiunile pentru aplicațiile nefolosite, Android 12 va șterge și fișierele temporare din aceste aplicații în vederea optimizării spațiului de stocare. Cei de la XDA am activat această funcție din cadrul secțiunii App Info. 

După ce au reușit să treacă manual pe modul hibernare câteva aplicații, setările aplicațiilor nefolosite au indicat faptul că acestea nu am mai fost pornite de luni de zile. Android 12 va revoca automat permisiunile acestora aplicații va opri notificările pentru a salva bateria și va elimina fișierele temporare pentru a elibera din spațiul de stocare. 

Fișierele eliminate vor fi acelea din memoria cache a aplicațiilor care hibernează, și deși pentru utilizatorii cu telefoane mobile Android foarte puternice nu va fi un impact deosebit asupra performanței, această funcție va ajuta în special utilizatorii care dețin telefoane Android mai slabe. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here