Home Stiri Android 12 – când va fi lansarea oficială? 

Android 12 – când va fi lansarea oficială? 

2117
0
Android 12

Cu toții așteptăm cu sufletul la gură o nouă lansare de sistem de operare Android, și de mai bine de douăsprezece sezoane, cei de la Google și au făcut un obicei din a ne lăsa în ceață referitor la o dată oficială pentru lansarea unei noi versiuni de Android. Referitor la Android 12, mai este mult timp până vom avea o dată de lansare măcar aproximativă. Până în acest moment, pentru Android 12 au fost lansate 3 developer previews și două update-uri minore între acestea. 

Ce știm cu siguranță este că nu vor mai fi developer previews înainte de lansarea primei versiuni Beta din luna mai. După această lansare ne putem aștepta la încă trei versiuni Beta. În momentul în care vom ajunge la ultima versiune Beta,  cea de-a patra, vom cunoaște aproape cu certitudine data lansării Android 12. Pentru Android 11, Google a lansat prima versiune Beta în iunie și versiunea finală în septembrie și este posibil să păstreze acest tipar și pentru Android 12. 

Cei de la Google au de gând să lanseze update-uri lunare pentru Android 12, așa că așteptăm prima versiune Beta în mai, cel mai probabil în cadrul Google I/O 2021. Versiunile Beta sunt suficient de stabile pentru publicul larg, dar nu se recomandă pentru folosirea în viața de de zi cu zi. Versiunile Beta nu sunt altceva decât versiuni de teste. 

După 4 lansări de versiuni Beta, lansarea finală a sistemului de operare va fi destul de ușor de intuit în calendar. În funcție de cum decurge dezvoltarea, această lansare final ar putea fi în luna august sau la începutul lunii septembrie. Ar mai fi de luat în calcul și pandemia de Covid 19,  care din păcate ar mai putea amâna câteva luni această lansare finală. 

Android 12 –  ce s-a lansat până acum?

 18 februarie 2021 –  android 12 Developer preview 1

 3 martie 2021 –  Android 12 Developer preview 1.1

 17 martie 2021-  Android 12 Developer preview 2

 7 aprilie 2021 –  Android 12 Developer preview 2.2

 21 aprilie 2021-  Android 12 Developer preview 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here