Home Editorial Huawei cu un picior în groapă după Q1 2021 

Huawei cu un picior în groapă după Q1 2021 

2077
0
Huawei

Compania Huawei a fost înființată în anul 1987 în orașul Shenzhen din China, iar de-a lungul celor 33 de ani de istorie, a reușit să devină încet dar sigur un lider mondial în producția și comercializarea a telefoanelor mobile Android. Din păcate după ce Huawei a pierdut parteneriatul cu cei de la Google iar telefoanele lor nu au mai primit în mod direct accesul la anumite aplicații Google (Magazin Play), compania a început să intre în declin. 

În prima parte a anului 2020, întreaga industrie smartphone a avut de suferit din cauza pandemiei de Covid-19. Pandemia a afectat atât producția și vânzarea de telefoane mobile. Din fericire în ultima parte a anului 2020 lucrurile au început să-și revină, vânzările au început să crească, iar trendul ascendent continuă chiar și în 2021. 

Cei de la Strategy Analytics au adus publicității un raport conform căruia vânzările de telefoane mobile au crescut cu 24%în 2021, față de anul 2020. În primul sfert din 2021 Samsung a fost lider de vânzări cu 32% din întreaga piață, urmată de Apple cu 17% și de Xiaomi cu 15%. 

În acest top adus în prim plan de Strategy Analytics, avem pe primele cinci poziții Samsung,  Apple,  Xiaomi,  Oppo și Vivo. Nici urmă de Huawei. Compania chinezească a suferit cele mai mari pierderi din istorie pentru că în primul sfert din 2020 era pe locul doi în acest clasament după Samsung. Curios ce se va întâmpla cu acest brand care din multe puncte de vedere a reușit de a lungul timpului să aducă în prim plan niște dispozitive mobile Android foarte competitive.  Am prezentat și noi pe site câteva review-uri de telefoane Huawei și am văzut că din punct de vedere al raportului calitate preț, acestea merită cu desăvârșire fiecare bănuț.  Comparate unul la unul cu dispozitivele Samsung, acestea sunt peste Samsung ca performanță. 

Ce se va întâmpla în 2021 cu Huawei? Este campania din Shenzhen deja cu un picior în groapă?  Bat clopotele de înmormântare pentru singura companie din lume care a reușit să intre în conflict cu Google atât de grav încât să primească interdicție pe Magazin Play? O să urm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here