Home Diverse Vrei sa inveti programare? La ce sa te astepti

Vrei sa inveti programare? La ce sa te astepti

1137
0
programare

Daca ai avut dintotdeauna o pasiunea pentru partea tehnica si nu ai reusit sa urmezi insa o facultate in acest sens sau daca te intereseaza sa te reprofilezi abia cum, atunci ai in vedere cursuri de programare. Trebuie doar sa fii hotarat sa faci asta si sa iti urmezi visul. Este o decizie profesionala importanta si nu ar trebui sa ai dubii legat de aceasta. Ca sa inveti programare, desi poate varsta adolescentei a trecut, nu este atat de dificil cum te-ar lasa unii sa crezi. De fapt, cu motivatia necesara poti sa ajungi chiar departe.

Trebuie sa ai in vedere insa si faptul ca in decursul procesului de invatare te vei lovi de tot felul de piedici si de provocari pe care initial nu vei avea speranta ca le vei depasi. Le poti confrunta insa, iar puterea pentru a face asta zace in tine. Cu ce fel de situatii te poti lovi atunci cand alegi sa urmezi cursuri de programare?

  1. Nu stii pe ce parte din domeniul IT sa te orientezi

Este un domeniu vast, care se imparte in o multime de sectoare. Desigur ca fiecare in parte presupune cunostinte si o responsabilitate specifica. Tu trebuie sa te gandesti spre care te vei orienta. Te atrage mai mult ideea de a face programare pentru aplicatii PC? Sau poate ar fi mai interesant pentru tine sa faci programare web, programare de jocuri sau de diverse aplicatii pentru mobil? Este important sa ai siguranta ca alegerea pe care ai facut-o este si cea mai potrivita. Mai ales daca vrei cu tot dinadinsul sa iti faci o cariera, trebuie sa alegi inspirat pentru ca este ceea ce poate ca vei face pentru restul vietii.

Realizeaza o documentare in acest sens pentru a te asigura ca te simti confortabil cu alegerea facuta.

  1. Nu te poti decide asupra unui anumit limbaj de programare

Cu siguranta ca aceasta poate fi o adevarata dilema. Chiar daca , sa spunem, exista o lista destul de restransa de limbaje, trebuie sa te raportezi la domeniul in care intentionezi sa activezi. In cazul in care te vei indrepta catre programare pentru aplicatii mobile, ideal este sa mergi pe JAVA. In cazul in care mizezi pe programarea pentru website-uri, ai nevoie de CSS, HTML, PHP, Javascript.

  1. Nu esti sigur daca trebuie sa ai o gandire logica

Este chiar importat sa dezvolti mereu o gandire logica. Este adevarat ca in cazul conversatiilor libere este posibil sa te faci inteles chiar daca ceea ce spui nu are la baza o logica prea buna. In cazul in care asa zisa conversatie este cu calculatorul, ei bine, neaparat ai nevoie de logica. Nu mai este o fiinta umana, ci un robot care efectueaza exact task-urile pe care tu i le transmiti printr-un limbaj de programare.

Nu sunt desigur numai acestea aspectele care s-ar putea sa iti creeze confuzie la un moment dat. Atunci cand alegi sa urmezi cursuri de programare trebuie sa fii pregatit pentru orice. Sa stii insa ca nu sunt greutati peste care nu poti trece cu o atitudine pozitiva si putina motivatie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here