Home Diverse Alegerea celui mai potrivit pătuț pentru copii

Alegerea celui mai potrivit pătuț pentru copii

958
0
pătuț pentru copii

Pătuțul pentru bebeluș reprezintă prima piesă de mobilier pe care părinții o aleg pentru acesta. Este necesară selectarea atentă a articolului, având în vedere faptul că în acesta va petrece copilașul o mare parte a timpului în următorii 2 – 3 ani. Achiziționarea sa nu este cea mai ușoară, pentru că este important ca produsul să răspundă unor cerințe, să ofere anumite condiții.

Fiind vorba despre o perioadă mare de timp, cu cât părinții se vor documenta mai bine în această privință, cu atât va oferi celui mic confortul și condițiile de care are nevoie pentru o creștere armonioasă. Dar cum poate un părinte ști că a făcut cea mai bună alegere? Asupra căror aspecte trebuie să manifeste mai mult interes?

La aceste întrebări, specialiștii din spatele site-ului nichiduta.ro, în cadrul căruia sunt promovate toate cele necesare pentru creșterea sănătoasă a copiilor, oferă soluții și răspunsuri întotdeauna pe măsura așteptărilor.

Un prim sfat pe care îl oferă aceștia este de a nu te limita niciodată prin a cumpăra un produs de calitate scăzută. Fiind vorba despre o perioadă foarte importantă, pe primul loc trebuie să fie pusă siguranța micuților.

Spre exemplu, când am născut primul copil am avut un patut pliabil cumparat online. Mi-a fost foarte util și încă îl mai am. Nu mai spun că în acesta mi-am crescut toți cei 3 copii și s-a păstrat încă într-o stare ireproșabilă.

Cum alegi cel mai bun pătuț pentru copil?

Cu toate că inițial un pătuț ar putea părea prea mare pentru un bebeluș, trebuie să te gândești că acesta va crește și că va dormi în el până la 2 – 3 ani. Poate că privirile îți vor fi fermecate de către diversele leagăne sau coșuri cu baldachin pe care le vezi în vitrinele magazinelor de specialitate. Din păcate, acestea sunt mai mult un moft, pentru că cel mic nu va putea dormi aici decât până la aproape 6 luni.

Interesul tău ca părinte este de a te asigura că-i oferi copilașului tău toată protecția de care are nevoie, precum și condiții optime pentru a îndeplini odihna corespunzătoare. Piața te întâmpină cu o varietate de modele, iar acest lucru ar putea să te pună mai mult în dificultate. Cert este un lucru și anume că dintre toate acestea, tu trebuie să alegi un pătuț care să respecte normele europene de siguranță. Iată ce trebuie să știi atunci când pleci la cumpărături.

Este important ca piesa de mobilier aleasă să nu aibă colțuri. Unul cu marginile rotunde este potrivit în acest sens, iar de preferat ar fi ca și acestea să fie netede. Optează pentru un pătuț stabil și solid, pentru ca cel mic să nu se rănească în cazul în care are părți detașabile.

Cel mai bine este că alegi un obiect ale cărui apărătoare laterale să nu includă nici corzi și nici părți care se detașează.

Ai grijă ca gratiile pătuțului să nu fie prea distanțate. Te poți folosi de un obiect sau o doză de suc pentru  a proba distanța dintre acestea. Dacă respectivele obiect pot fi introduse prin acestea, recomandat ar fi să alegi un alt model pentru că astfel există riscul ca piciorușele copilașului să se înțepenească. Motivul pentru care am ales un pătuț pliabil cumpărat online de pe nichiduta.ro îl reprezintă faptul că prezenta această calitate.

Asigură-te că există o distanță de 30 cm între partea de sus a lateralelor pătuțului și saltea. În primele luni din viață vei poziționa salteaua la cel mai înalt nivel.

Alege un model care să fie vopsit cu email omologat, de preferat cu vopsea care să nu conțină plumb, ci lacuri pe bază de apă sau ecologice. Orice alt tip de substanță ar putea fi cauza instalării unor afecțiuni destul de grave.

Ai în vedere toate acestea atunci când începi căutarea pătuțului pentru bebeluș și vei vedea că astfel îi vei putea oferi micuțutului toate condițiile necesare pentru o odihnă și creștere adecvată.

Previous articleMai țineți minte pe Nextbit Robin? Razer va îl va transforma într-un smartphone pentru gaming
Next articleCum sa te bucuri de o calatorie pe cinste? Vezi la ce detalii sa fii atent
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here