Home Diverse Ventilatoare industriale – merită investiția?

Ventilatoare industriale – merită investiția?

1269
0

Tehnologia a evoluat destul de mult în ultimii ani și odată cu ea, a evoluat și industria. Ne îndreptăm cu pași repezi către acel tip de industrie mult mai „verde”, care se bazează pe consum de energie minim și pe randament maxim. Dat fiind faptul că producția în ziua de azi se bazează pe aparate care consumă destul de puțin curent electric, curent electric ce vine uneori chiar din centrale fotovoltaice sau eoliene, multă lume își pune întrebarea din titlu: mai merită investiția în ventilatoare industriale? Ca să putem răspunde la această întrebare, trebuie să ne gândim mai adânc un pic la utilitatea unor ventilatoare de perete de exemplu, sau la utilitatea unor ventilatoare de acoperiș.

Când merită investiția în ventilatoare industriale?

Dacă din punct de vedere al consumului, utilajele moderne stau destul de bine, nu mai sunt echipate cu motoare electrice uriașe, pretențioase atunci când vine vorba despre ventilație și flux constant de aer, mai rămâne de analizat situația în care procesul de producție în sine impune o asemenea necesitate. Motoarele electrice din ziua de azi nu mai necesită o răcire pe aer foarte atentă, însă apar probleme atunci când în producție sunt folosite substanțe chimice, foarte nocive pentru organismul uman spre exemplu. Sau atunci când apar vapori inflamabili, explozivi.

Cum protejează împotriva hazardului și a vaporilor nocivi ventilatoarele industriale?

Ventilatoarele industriale se bazează pe un principiu destul de simplu: introduc în încăpere aer de afară, curat, și trag afară aerul din interior, plin de substanțe toxice. Un set de ventilatoare axiale reușesc să facă față cu brio într-o hală industrială în care se produc substanțe chimice și în care rămân mereu vapori inflamabili. Nimeni nu-și dorește o explozie într-o hală de producție a substanțelor chimice sau ceva de genul. Aceste ventilatoare industriale sunt oarecum obligatorii atunci când există asemenea pericole și cu toate că în România nu se prea pune accent pe lege, antreprenorii care au trecut printr-un accident de muncă pot spune cât de mult i-a costat un asemenea trist eveniment.

În cazul în care apare o îmbolnăvire la locul de muncă, cauzată de vaporii emiși de substanțe, Inspectoratul Teritorial de Muncă dacă va fi înștiințat se va deplasa la fața locului și amenzile pe care le va acorda vor fi mai mult decât uriașe, asta în cazul în care situația nu este gravă și nu închide întreaga afacere. Ventilatoarele industriale sunt mult mai ieftine decât o potențială amendă din partea ITM-ului și cred că nimeni nu este atât de lipsit de conștiință încât să vadă că se îmbolnăvesc oamenii din pricina condițiilor de muncă și să nu ia măsuri în acest sens. Oamenii sunt cel mai important aspect atunci când deții un business, fără oameni nu mai ai cum să faci bani așa că trebuie să le asiguri condiții și siguranță. Nici nu vreau să mă gândesc ce se alege de un business în cazul în care un antreprenor se zgârcește la ventilatoare industriale, apare o acumulare de gaze și/sau vapori inflamabili și oamenii iau foc pur și simplu ori sar în aer. Nu știu dacă mai are cineva rost să se gândească la un eventual business în aceste circumstanțe.

Ventilatoarele industriale – calea pentru a asigura condiții optime de muncă pentru angajați

Trecând de posibilitatea apariției unui incendiu sau a unei explozii, ventilatoarele industriale pot să creeze condiții mult mai bune de muncă pentru angajații din producție. Chiar dacă nu se lucrează cu chimicale, cu substanțe sau vapori inflamabili ori explozivi, în cazul în care se montează ventilatoare industriale se obține un aer mult mai respirabil în incintă. Angajații nu vor mai transpira ca la nebuni, nu vor mai resimți condiții groaznice de muncă. În momentul în care aceștia primesc un anumit grad de confort, vor da un randament mult mai bun și vor reuși să fie mult mai productivi.

În plus, prin condițiile bune de muncă un antreprenor (patron) demonstrează faptul că are un respect deosebit pentru angajați, pentru oamenii care lună de lună-i bagă bani în buzunare, pentru oamenii fără de care afacerea nu ar exista.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here