Home Stiri Synaptics anunță primul senzor de amprentă integrat în display

Synaptics anunță primul senzor de amprentă integrat în display

3271
0
Synaptics

Synaptics este una dintre companiile de top din domeniul tehnologiei biometrice, iar zilele trecute tocmai ce-au venit cu o știre bombă: senzorul pentru amprentă folosit la autentificare încorporat în display. Numit „Clear ID FS9500”, noul senzor este destinat telefoanelor care au display-ul pe întreaga lățime, fără margini. După ce am asistat la toate inovațiile din 2017 în sfera tehnologiei mobile, acest senzor despre care se credea că va exista pe Samsung Galaxy S8, pe Note 8 apoi pe iPhone X și-a făcut în sfârșit apariția pe piață. Partea cea mai bună este că 5 producători au semnat deja contracte pentru producție cu cei de la Synaptics. Potrivit unui analist de la KGI Security, mai mult ca sigur acest senzor va fi prezent pentru prima dată pe Samsung Galaxy S9, chiar dacă Vivo a  prezentat această tehnologie în acțiune la MWC 2017 în colaborare cu Qualcomm.

Synaptics mai produce trackpad-uri, tablete grafice, dispozitive biometrice diverse și cititoare de amprentă printre care și acest Clear ID FS9500, care va permite producătorilor de telefoane mobile să mențină dispozitivele fără margini în jurul display-urilor și să pună pe față senzorul de deblocare, așa cum își doresc majoritatea utilizatorilor smartphone (cel de pe spate este incomod).

Această tehnologie funcționează în combinație cu display-urile AMOLED în felul următor: senzorul detectează prezența degetului într-o anumită zonă, display-ul OLED iluminează degetul, senzorul captează o imagine a amprentelor care este comparată cu imaginea stocată permițând sau interzicând accesul la dispozitiv, în funcție de situație. Partea cea mai interesantă este faptul că recunoașterea amprentelor se face în doar 7 milisecunde, făcând din acest senzor o metodă de deblocare a telefonului de două ori mai rapidă decât Face ID.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here