SHARE
Synaptics

Synaptics este una dintre companiile de top din domeniul tehnologiei biometrice, iar zilele trecute tocmai ce-au venit cu o știre bombă: senzorul pentru amprentă folosit la autentificare încorporat în display. Numit „Clear ID FS9500”, noul senzor este destinat telefoanelor care au display-ul pe întreaga lățime, fără margini. După ce am asistat la toate inovațiile din 2017 în sfera tehnologiei mobile, acest senzor despre care se credea că va exista pe Samsung Galaxy S8, pe Note 8 apoi pe iPhone X și-a făcut în sfârșit apariția pe piață. Partea cea mai bună este că 5 producători au semnat deja contracte pentru producție cu cei de la Synaptics. Potrivit unui analist de la KGI Security, mai mult ca sigur acest senzor va fi prezent pentru prima dată pe Samsung Galaxy S9, chiar dacă Vivo a  prezentat această tehnologie în acțiune la MWC 2017 în colaborare cu Qualcomm.

Synaptics mai produce trackpad-uri, tablete grafice, dispozitive biometrice diverse și cititoare de amprentă printre care și acest Clear ID FS9500, care va permite producătorilor de telefoane mobile să mențină dispozitivele fără margini în jurul display-urilor și să pună pe față senzorul de deblocare, așa cum își doresc majoritatea utilizatorilor smartphone (cel de pe spate este incomod).

Această tehnologie funcționează în combinație cu display-urile AMOLED în felul următor: senzorul detectează prezența degetului într-o anumită zonă, display-ul OLED iluminează degetul, senzorul captează o imagine a amprentelor care este comparată cu imaginea stocată permițând sau interzicând accesul la dispozitiv, în funcție de situație. Partea cea mai interesantă este faptul că recunoașterea amprentelor se face în doar 7 milisecunde, făcând din acest senzor o metodă de deblocare a telefonului de două ori mai rapidă decât Face ID.

Articole Recomandate

Samsung Galaxy S8/S8+ vor primi Android Oreo la finalul lunii ianuarie A trecut ceva vreme de când Samsung a lansat programul de testare Beta pentru Android 8.0 Oreo pe dispozitivele S8 și S8+. Întrebarea de bază este cân...
Fiți pe fază, vine jocul Harry Potter AR de la Niantic Labs Cei de la Niantic Labs au confirmat faptul că Harry Potter: Wizards Unite se află în dezvoltare, în timp ce au oferit câteva detalii despre acțiunea d...
Este oficial: va exista un smartphone Nokia 8 HMD Global va construi în sfârșit un telefon performant, Nokia 8, cu care are de gând să recapete din renumele pe care-l avea cândva brandul Nokia, câ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here