SHARE
examen cu brio

Sesiunile din facultate sunt destul de stresante, cel puțin pentru cei care vor să facă ceva în viață cu propriile forțe și au pus burta destul de serios pe carte. Ei bine, există mereu, indiferent de facultate, câte o materie ce nu se lipește de tine orice-ai face sau un profesor care are un dinte împotriva ta așa că în cele ce urmează veți vedea cum puteți învăța rapid și simplu pentru o materie pe care nu o agreezi nu o înțelegi sau pentru care nu ai nici cea mai mică pasiune.

Cum să te pregătești astfel încât să iei orice examen cu brio la facultate

  1. Discută un pic cu cei care au note mari la materia pe care nu o înțelegi. Trebuie să existe o logică în spatele fiecărei discipline. Nu există elevi care nu pot să priceapă mai ales la acest nivel, există doar profesori care nu au răbdare sau chef să explice pe înțelesul tuturor. Trebuie să fie elevi acolo care se pricep la acele materii și le poți cere un sfat cu ajutorul căruia să iei măcar notă de trecere.
  2. Încearcă pe cât posibil să fii prezent la ore. Foarte mulți dintre cei care spun că nu înțeleg o anumită materie fac o greșeală colosală: nu se mai duc la ore. Cad astfel în dizgrația profesorilor și se cam păcălesc singuri. Știu că e greu să te duci mereu la ore mai ales dacă ai și ceva serviciu, dar trebuie să faci un efort dacă vrei să treci. Dacă vei merge la ore vei discuta cu cei din jur și din 10-15 voci, mai mult ca sigur vei auzi una mai pe înțelesul tău.
  3. Investește în pastile care influențează memorarea. Nu este o glumă. Există pastile precum Memory Stem care pot fi cumpărate de pe herbagetica.ro și care îmbunătățesc simțitor capacitatea de concentrare. Folosește aceste pastile de fiecare dată când intri în sesiune și vei avea o minte oarecum mai odihnită, mai capabilă să rețină niște informații greoaie de care oricum se teme.

Articole Recomandate

Cum trebuie să fie buchetul de trandafiri perfect? Atunci când vrei să faci impresie bună dăruind flori, cu siguranță începi să cauți într-o florărie online cel mai frumos buchet de trandafiri. De ce î...
Am spart display-ul la telefon – ce optiuni am? Poate unul dintre momentele cele mai stresante este cel in care ti-ai scapat telefonul. In cateva secunde pana il ridici ti se desfasoara in fata ochi...
Aspect. Funcții. Administrare. Calitățile unui site de prezentare conceput de pr... În ziua de azi, orice companie are nevoie de un site de prezentare. Cărțile de vizită nu mai sunt la modă într-un secol al vitezei, al informației dis...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here