Home Editorial Sony Xperia X Premium va avea display HDR

Sony Xperia X Premium va avea display HDR

1342
0
sony xperia X Premium

Divizia smartphone a celor de la Sony a experimentat întotdeauna cu display-urile. După ce a lansat acel Z5 Premium, primul telefon cu display 4K din lume, compania japoneză are de gând să pună în practică un nou experiment. Așadar, sunt șanse foarte mari ca Sony Xperia X Premium să aibă un display HDR.

Ce este un display HDR

HDR este capacitatea unui display de a avea o paletă mai largă de culori, albul este mai alb, negrul mai negru. Adâncimea culorii este mult mai mare. Astfel, imaginile afișate pe un display HDR au un aspect mult mai dinamic. Mai mult contrast, mai multă culoare, mai multă luminozitate.

Când vine vorba despre display-urile telefoanelor mobile, sunt o grămadă de variante pe piață. Evident, toată lumea a pus sub semnul întrebării dacă acel display 4K pus pe Sony Xperia Z5 Premium este util, pentru că rezoluția mare pe un display mic nu este chiar notabilă, să nu mai zicem de consumul de energie. Este avem totuși 3840 x 2160 pixeli ce trebuie aprinși.

sony-xperia-xa-13-w782

Dacă va implementa HDR într-un display smartphone, Sony Xperia X Premium va doborî recordul mondial pentru luminozitate

Nu știu câți dintre voi ați avut timp să vă obișnuiți cu rezoluțiile 4K pe telefoane, căci Sony face pasul către HDR, potrivit unui articol din PhoneRadar. Evident, rezoluția nu va fi 4K, va fi doar 1080p. Dacă cei de la Sony vor aduce într-adevăr pe piață așa ceva, cred că vor doborî recordul mondial la luminozitatea display-ului, și vorbesc foarte serios. Display-ul HDR permite o luminozitate de 1300cd/m2, în timp ce de exemplu un Samsung Galaxy S7 scoate doar 855cd/m2.

Așadar, vești bune pentru amatorii de video și de fotografii, datorită HDR (High Dynamic Range), acestea vor părea mult mai vibrante, mai vii, mai colorate, mai actuale. Rămâne de văzut modul în care cei de la Sony vor face reglajele pentru Sony Xperia X Premium, e posibil ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea din târg, cum au făcut și cu display-ul 4K.sony-xperia-xa-15-w782

Succesul display-ul HDR poate relansa Sony, eșecul va bate următorul cui în cosciugul Xperia

Dacă vor scoate din nou un telefon exagerat de scump doar din cauza display-ului, cred că vor intra cu un picior în groapă la propriu ținând cont de faptul că vânzările acestui departament smartphone nu sunt cele mai bune din ultimii ani pentru cei de la Sony. Cerând prețuri mari pentru niște funcții de care beneficiază doar un anumit sector al clientelei, venind cu lansări de produs anapoda, nu văd prea strălucit viitorul Sony pe acest sector de smartphone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here