SHARE
Dual Sim

Telefoanele Dual Sim au fost la vremea lor una dintre cele mai interesante găselnițe în materie de eficiență… Erau o struțo-cămilă ce-ți permitea să folosești un singur telefon în loc de două. Ei bine, vremurile au evoluat dar din păcate, acest concept Dual Sim a rămas oarecum prieten de cataramă cu Fred Flinstone. De ce spun chestia asta? Păi pur și simplu am ajuns în epoca 4G și o bună parte a telefoanelor Dual Sim existente pe piață în acest moment nu suportă decât un singur slot pe 3G/4G, celălat slot este 2G doar.

Pentru mulți dintre voi, chestia asta nu este o problemă prea mare dacă sunteți pe Orange sau Vodafone sau Telecom, însă cei care folosesc cartele Digi, au o problemă foarte mare pentru că după cum știm cu toții, Digi Mobil NU FUNCȚIONEAZĂ pe 2G, ci doar 3/4G.

Așadar, luați exemplul meu: nu pot folosi două cartele Digi Mobil într-un Samsung Galaxy J5 2016 pentru că-mi trece SIM 2 pe 2G. Am vrut să fac chestia asta pentru a reuși să am conexiune la internet în momentul în care vorbesc la telefon. La Digi (cred că și la ceilalți operatori) ți se taie maul la net dacă vorbești la telefon. Astfel, am zis că dacă tot am un telefon Dual Sim, să pun încă o cartelă Digi în el pe care să o folosesc exclusiv pentru internet… Ziceam că rămâne convorbirea pe 3G și am net 4G pe celalălat SIM. 

Ei bine, uite că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Am citit acum pe net și am văzut că de fapt, nici nu prea sunt așa multe telefoane pe piață care să știe acest tandem 3G-4G, am găsit doar câteva de la Huawei, Xiaomi și Lenovo (chinezești)…

Aș avea o rugăminte… Dacă cunoașteți și alte mărci de telefoane care merg pe 3G/4G pe ambele sloturi, lăsați-mi și mie un comentariu la acest articol.

Articole Recomandate

Cum scapi de numerele +2751007? De vreo câteva zile mă sună fel de fel de numere ciudate dar asemănătoare, de genul +27510071565 sau +27510071050 sau +27510071007. Evident, răspund ș...
TOP 8 telefoane de clasă medie – august 2018 Numesc telefoane de clasă medie, acele dispozitive Android care costă sub 1000 de lei, mai bine zis pe cele care au un preț cuprins între 500 și 1000 ...
VARĂ INCENDIARĂ – TOP TELEFOANE SUB 500 DE LEI (buget de avarie) Avem parte de o vară incendiară, așa că e momentul să facem și un top incendiar cu telefoane mobile sub 500 de lei. Evident, este un top de mega buget...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

6 COMMENTS

  1. La Vodafone nu se taie netul in timp ce vorbesti la telefon! ( probabil e doar unul din motivele pentru care serviciile Vdf sunt duble la pret fata de RDS 🙂 )

  2. Alex, cred ca te referi la telefoanelele dual sim active, pentru ca pe cele dual sim standby, nu va merge niciodata netul de pe un sim in convorbire de pe celalalt sim. Din ce am citit, pe cele dual sim standby nu se poate asta pentru ca au un singur modem care poate fi folosit pentru convorbiri sau pentru date, nu amandoua in acelasi timp.

  3. Salut doar mtk suportă opțiunea de 3/4 G pe ambele sim-uri. Snapdragon nu poate oferi opțiunea asta dar nici Samsung la procesoare și deoarece că folosință la un telefon este single deoarece multe persoane au al doilea sim de firma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here