Home Tutoriale Securitate elementară pentru telefonul tău Android – PATTERN – PIN – PASSWORD

Securitate elementară pentru telefonul tău Android – PATTERN – PIN – PASSWORD

1372
0

Securitatea telefonului Android este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât în ziua de astăzi există șanse foarte mari să fim furați, ori din pricina agitației cotidiene, să-l pierdem pur și simplu. Dacă aceste nefericite evenimente apar, este bine ca datele noastre să fie în siguranță, mai ales că mulți dintre noi avem aplicațiile bancare instalate și activate. După cum știm, plata cu telefonul mobil via NFC nu mai este demult o noutate în România. Așadar, în cele ce urmează vom prezenta 4 metode de securizare elementară pentru telefonul mobil, respectiv PATTERN – PIN – PASSWORD – FINGERPRINT.

Metoda de securizare PATTERN (securitate medie)

Este de departe una dintre cele mai populare, în special în cazul dispozitivelor Android care nu dețin un senzor pentru amprentă. Ideea din spatele acestei funcții este destul de simplu de înțeles: deblocarea telefonului se poate face doar în cazul în care utilizatorul cunoaște acel PATTERN.

Activare PATTERN

SETTINGS – LOCK SCREEN – SCREEN LOCK TYPE – PATTERN

Metoda de securizare PIN (securitate medie)

Metodă alternativă pentru cei care sunt adepții numerelor, nu al metodei PATTERN. Este o metodă la fel de sigură atât timp cât PIN-ul este unul serios, nu 0000 sau 1234. Atenționarea este valabilă și pentru cei care folosesc metoda PATTERN și aleg să deseneze un model predictibil – o linie dreaptă sau un pătrat.

Activare PIN

SETTINGS – LOCK SCREEN – SCREEN LOCK TYPE – PIN

Metoda de securizare PASSWORD (securitate ridicată)

Este de departe cea mai recomandată metodă de securizare a telefonului Android, spre deosebire de metoda PIN, metoda PASSWORD permite instalarea unei parole necesară deblocării dispozitivului, compusă din minim 4 caractere (minim o literă).

SETTINGS – LOCK SCREEN – SCREEN LOCK TYPE – PASSWORD

Metoda de securizare FINGERPRINT

Aceasta este o metodă alternativă pentru deblocarea telefonului. Este de asemenea una dintre cele mai sigure dar cei care o folosesc trebuie să ia în calcul faptul că niciodată nu trebuie folosită drept singura variantă pentru asigurarea securității dispozitivului Android. Acest senzor deși este foarte precis atunci când este funcțional, se poate defecta iar utilizatorul se va trezi în situația în care nu va mai putea să deblocheze propriul telefon Android. În plus, în cazul în care apar răni la degetele înregistrate, deblocarea va fi de asemenea imposibilă.

Activare FINGERPRINT

SETTINGS – LOCK SCREEN – SCREEN LOCK TYPE – FINGERPRINTS

Puteți vedea în articolul de AICI cum anume adaugi o amprentă în sistemul de operare ANDROID și mai ales cum setezi securitatea dispozitivului în funcție de aceasta.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here