Home Tutoriale Cum cureți portul de încărcare pentru telefonul tău Android (MicroUSB/Type-C)

Cum cureți portul de încărcare pentru telefonul tău Android (MicroUSB/Type-C)

2299
1
portul de încărcare

ATENȚIE – portul MicroUSB sau USB Type-C mai trebuie curățat din când în când. În cele ce urmează vom prezenta un mic tutorial cum puteți face acest lucru destul de simplu și rapid, fără să puneți în pericol portul de încărcare. Curățarea portului se impune în special în momentul în care observăm că mufa încărcătorului sau a cablului de date nu se mai conectează cum trebuie, nu mai intră cum trebuie în locașul cu pricina, lucru ce poate determina o încărcare deficitară sau o conexiune instabilă. De asemenea, trebuie să fim conștienți de faptul că pătrunderea prafului, a umezelii, ori a obiectelor străine, în portul de încărcare, pot aduce în prim plan defectarea acestuia.

Cum cureți portul de încărcare pentru telefonul tău Android

Cea mai bună unealtă pentru curățarea acestor porturi este cheița pentru cartela SIM. O aveți aici în imagini, și puteți vedea că intră perfect în porturile de încărcare MicroUSB / USB Type-C, între pereții portului și lamelele de alimentare. Cu mare grijă, curățați porturile cu această cheiță care este suficient de dură să poată duce la bun sfârșit această muncă. ATENȚIE, puteți deteriora portul de încărcare dacă nu sunteți atenți sau dacă efectuați o curățare foarte energică.

Dacă nu aveți o asemenea cheiță pentru cartela SIM, puteți folosi și o agrafă de birou pe care o îndoiți într-o poziție favorabilă. Știu că mulți dintre voi vă gândiți că ar fi bune și scobitorile sau chiaburitele, însă din păcate acestea sunt prea groase. În plus, acestea fiind din lemn, riscați să le rupeți în interiorul portului de încărcare, fapt ce va duce la imposibilitatea de a mai alimenta telefonul mobil.

Roboțelul nostru s-a accesorizat, a primit un cercel ultima modă :))

1 COMMENT

  1. ATENTIE, portul nu trebuie curățat cu obiecte metalice
    Materialele folosite pentru scoaterea diferitelor scame sau a rămășitelor, trebuie sa fie slab conducătoare de electricitate. De asemenea acestea trebuie sa fie materiale moi, care sa nu deterioreze PCB-ul pe care sunt contactele portului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here