Home Tutoriale Tutorial – Cum poți să îmbunătățești semnalul telefonului Android (GSM)

Tutorial – Cum poți să îmbunătățești semnalul telefonului Android (GSM)

3240
3

Deși trăim într-o eră super tehnologizată, super informatizată, mulți dintre noi încă ne mai confruntăm cu problema semnalului GSM slab, ori și mai grav, cu lipsa totală a semnalului GSM pentru telefoanele noastre mobile. Da, toți operatorii de telefonie mobilă din România Digi, Vodafone, Orange sau Telekom, se bat cu pumnii în piept pentru faptul că au dat drumul la tehnologia 5G. Cu toate acestea, există multe zone chiar și în marile orașe în care semnalul GSM pe 3G, 4G este FOARTE SLAB.

În cele ce urmează vom discuta despre cum putem îmbunătăți semnalul GSM existent, urmează să revenim și cu o soluție pentru cei care se confruntă cu lipsa totală de acoperire.

Cum poți să îmbunătățești semnalul telefonului Android (GSM)

Există multe, exagerat de multe articole pe internet cu sfaturi generale, inutile, de genul „Mergi într-un loc unde ai semnal mai puternic” sau „Ieși afară din casă”. Evident, aceste aiureli nu reprezintă o soluție pentru problema semnalului slab într-o locuință, întrucât orice persoană dorește să aibă semnal bun la telefon ÎN CASĂ, NU AFARĂ! Eventual, în camera în care petrece cel mai mult timp.

Singura soluție care din punctul meu de vedere merită încercată, și care va rezolva în mare parte problema, se rezumă la amplificatorul de semnal. Da, știu, este o soluție care costă bani dar din păcate este singura care funcționează în sensul de a aduce o rezolvare confortabilă a problemei. Soluții de genul schimbarea operatorului GSM sau urcatul într-un copac pentru a putea avea parte de o convorbire decentă, nu pot fi luate în calcul.

Există articole pe internet care susțin că aceste amplificatoare sunt ILEGALE, întrucât crează interferențe cu dispozitivele folosite de serviciul 112, însă și autoritățile trebuie să înțeleagă faptul că în ziua de azi, oamenii nu mai pot să trăiască în condiții de an 1875.

Din păcate aceasta este țara, operatorii de telefonie mobilă se grăbesc să vândă servicii de ultimul răcnet celor mulți, dar uită să aducă servicii de calitate și pentru cei puțini.

Un astfel de exemplu poate fi considerat și operatorul Digi, care după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, are o linie de semnal lângă Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, operatorul a fost anunțat iar răspunsul său a fost o abureală tipică țării „Momentan nu se poate face nimic dar peste 4 luni cu siguranță problema va fi rezolvată”. Evident, au trecut 6 luni de la apel și nimic nu s-a rezolvat.

Așadar, dacă vreți să îmbunătățiți semnalul GSM al telefonului, investiți într-un amplificator de calitate, nu mai așteptați după operatorul de telefonie să-și îmbunătățească serviciile. Nu se va întâmpla.

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here