Home Tutoriale Poți să-ți schimbi singur display-ul spart dacă ai un telefon mobil Samsung

Poți să-ți schimbi singur display-ul spart dacă ai un telefon mobil Samsung

3433
0

Ca mulți dintre voi, nu a trecut mult timp între achiziția telefonului Android și momentul în care am reușit să sparg sticla. Evenimentul a fost unul destul de trist, mai ales că în momentul în care s-a întâmplat nu știam că pot să-mi schimb singur sticla spartă, reducând astfel destul de mult costurile de reparație, nemaifiind necesară plata unei manopere la un service GSM.

După vreun de stat cu ecranul spart, am zis să mă documentez puțin să văd dacă pot cumva să-mi schimb singur sticla. Este vorba despre un telefon destul de ieftin, când a fost nou a costat undeva la 600 RON, un Samsung Galaxy J6 2018. Pentru mine a fost un telefon suficient, nu am avut nevoie de mai mult. Poate următorul telefon Android să fie un flagship, dar deocamdată acest J6 merge foarte ok.

Am văzut pe internet faptul că schimbarea display-ului la acest model se face destul de simplu, fără să fie necesară demontarea masivă a dispozitivului. Sticla, ecranul, sunt pur și simplu lipite cu adeziv de carcasă, adeziv care la cald începe să cedeze. Ei bine, nu puțin a trecut până când m-am trezit singur în cameră, cu masa goală, pus pe treabă alături de un șpaclu și un feon.

Noul display a fost comandat online de la un magazin de profil, original, a costat undeva la 200 RON.

Și am reușit.

Am avut răbdare să dezlipesc sticla pe margine cu feonul, după care am introdus șpaclul pentru a desprinde sticla în regiunile mai încăpățânate. Am făcut și un video pe care-l atașez mai jos, un video în limba engleză în care am discutat în timpul „operației” despre problema „RIGHT TO REPAIR”, problemă care dacă nu va fi rezolvată, în următorii ani nu vom mai avea posibilitatea de a ne repara singuri absolut nimic, întrucât producătorii nu vor mai vinde piese de schimb către nimeni.

Puteți da pe mute ți pe X2 la viteză dacă nu vă interesează subiectul, și veți putea vedea cât de simplu a fost totul. Doar cu un feon și cu un șpaclu.

Spor la treabă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here