SHARE
portul audio de la telefon

Ai observat că portul audio de 3.5 mm de la telefonul tău Android nu mai funcționează? Ei bine, nu te speria. Problemele cu acel port nu sunt atât de rare cum ai crede mai ales dacă ai obiceiul să folosești căștile destul de des. Uzura uneori își spune cuvântul dar pot exista și alte cauze pentru care acesta să refuze să mai funcționeze. Ei bine, dacă constați că portul nu mai merge, iată ce ai de făcut.

Cum repari portul audio de la telefon atunci când acesta nu mai funcționează

Asigură-te că nu căștile sunt de vină

Desigur, există o posibilitate ca portul să fie bun, căștile tale să fie cele defecte. Poți rezolva chestia asta foarte simplu: caută alte căști și vezi dacă acelea funcționează.  De asemenea, poți testa și acele căști la alt dispozitiv cu port de 3.5 mm, la laptop, TV, alt telefon, tabletă, etc.

Verifică dacă telefonul este conectat prin Bluetooth

Dacă telefonul este conectat la o pereche de căști Bluetooth, la o boxă externă sau la orice alt dispozitiv Bluetooth, e posibil ca jack-ul audio să fie dezactivat. În mod normal, când bagi căștile în portul de la telefon acesta ar trebui să le recunoască automat și ar trebui să funcționeze indiferent de setările Bluetooth. Oricum, uneori lucrurile o mai pot lua razna.

Curăță portul audio de la telefon

Bineînțeles că praful sau scamele din buzunar pot să intre în acel port de-a lungul timpului. Contactele dintre mufa audio și port pot să fie oarecum întrerupte de această mizerie. Ia o lanternă și încearcă să te uiți înăuntru. Dacă vezi ceva suspect, suflă tare înăuntru în speranța că se va desprinde și problema va fi rezolvată. Poți să folosești și un spray de aer comprimat dacă ai la îndemână. Ai mai putea să folosești și bețișoarele de urechi dar cu mare atenție pentru că poți defecta ceva înăuntrul portului destul de simplu.

Verifică setările audio și dă un restart

E posibil să ai niște setări greșite la audio în telefon. Mergi la rubrica cu pricina în meniul telefonului și vezi dacă nu cumva volumul este pus pe Mute. De obicei nu există foarte multe setări pe parte de audio în dispozitivele Android, dar e posibil ca lipsa volumului să apară din cauza altor setări. Dacă totul este în regulă, restartează dispozitivul. E posibil ca softul să o fi luat razna, ceea ce nu e deloc ceva neobișnuit în sfera dispozitivelor electronice.

Articole Recomandate

Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...
Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Sams... Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție d...
Securitate online. Cum îți dai seama dacă cineva ți-a spart parola Din păcate, hackerii au devenit la nivel mondial o problemă, chiar și în România și deși mulți dintre noi spunem „lasă că nu mi se va întâmpla tocmai ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here