Home Tutoriale Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8...

Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+

3450
1
durata de viață a bateriei

Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție dar eu unul sunt sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Totuși, haideți să vedem cum se pot obține rezultate și mai bune pentru aceste baterii.

Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+

Folosește modurile de economisire a bateriei ori de câte ori poți

Cea mai simplă și sigură metodă de a avea mai mult curent în baterie este folosirea modurilor de economisire integrate în soft. Le vei găsi dacă vei accesa meniul Settings – Device Maintenance – Battery. De asemenea, găsești aceste setări și în panoul de acces rapid al telefonului. Majoritatea utilizatorilor folosesc funcția de mijloc a power saving mode  care menține un echilibru între economisire și folosirea în parametri normali a telefonului. Setarea „mid” îți va scădea luminozitate display-ului, va scădea rezoluția ecranului, va limita performanța procesorului  și va dezactiva traficul de net din fundal. Acest mod va adăuga ore bune la durata de viață a bateriei așa că dacă veți fi vreodată la ananghie, nu ezitați să-l folosiți. Este chiar eficient.

Dezinstalează aplicațiile pe care nu le mai folosești

Poate una dintre cele mai eficiente metode de îmbunătățire a performanței bateriei pentru că majoritatea aplicațiilor instalate au treabă cu schimbul de date din fundal și cu update-urile de la developer. E în avantajul vostru să aveți în telefon doar aplicațiile pe care le folosiți destul de frecvent așa că nu vă sfiiți să dați uninstall la ce nu vă trebuie efectiv.

Verifică dacă ai instalate aplicații care consumă foarte multă energie

Ultimele versiuni de Android au primit niște sisteme care au grijă de aplicațiile flămânde după resurse și implicit, energie dar din când în când mai merită să arunci un ochi printre ele pentru că e posibil să mai scape vreuna de filtre. Așadar, dacă observi că bateria se consumă mai repede decât în mod normal, pot fi de vină una sau două aplicații. Ca să vezi dacă există aplicații care au luat-o rana din punct de vedere al resurselor, mergi la Settings – Device Maintenance – Battery.

Scade luminozitatea și rezoluția display-ului

Dacă vei scădea rezoluția display-ului, o să ai parte de o surpriză: bateria o să te țină mult mai mult. La fel și în cazul în care te obișnuiești să folosești telefonul cu luminozitatea pe la jumate sau chiar sub jumate. Mergi la Settings- Display – Screen Resolution ca să vezi ce opțiuni ai. Setare originală nu este rezoluția maximă, ci „FHD+”. Este o setare oarecum de siguranță pentru ca procesorul să nu muncească mereu în menținerea acelei rezoluții mari. Dacă ai făcut mutarea către „WQHD+” pentru a avea cea mai bună calitate, poți să dai înapoi la rezoluția default și să te bucuri de o durată de viață a bateriei mult mai lungă.

1 COMMENT

  1. La Samsung S8 care baterie tine mai mult (versiunea Europa cu procesor Exynos ) sau versiunea America cu procesor Snapdragon ?
    Care procesor e mai bun pentru baterie :Exynos sau Snapdragon ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here