Home Diverse Să ne pregătim de iarnă…

Să ne pregătim de iarnă…

1398
0
iarnă

De fiecare dată când la alții ninge, în România se petrece un lucru destul de ciudat: toată lumea plânge că la noi nu ninge. După ce începe să dea și la noi ca la nebuni, să nu se mai oprească, lumea iar începe să plângă, iar nu este bine.

Românii sunt genul de oameni care vor un pic dar nu prea mult, vor să aibă dar să nu muncească, vor să bea dar după să nu le fie rău și așa mai departe. În loc să ne pregătim de anotimpul rece cum face toată lumea, noi stăm și ne văităm că la alții ninge și la noi nu. Singurii, repet, singurii care se pot bucura de ninsoare în România sunt copiii. Atât.

Cei care au mașini și trebuie să conducă nici vorbă de bucurie. Și așa se circulă ca la nebuni prin România fără să cadă zăpadă. Dacă a și nins începe distracția cu drumuri naționale și autostrăzi închise, cu locurile de parcare deszăpezite ocupate cu japca de către vecini sau de către vizitatorii vecinilor și așa mai departe. Un calvar cu alte cuvinte.

Cei care nu au mașini dar sunt oameni maturi și sunt nevoiți să se deplaseze prin oraș, sunt obligați să se ude la picioare prin nămeții nedați la o parte de către cetățenii cu case la trotuar, ori să devină potențiale victime ale accidentelor rutiere pe șosele. Evident, mai bine te uzi un pic decât să te calce vreo mașină scăpată de sub control. Există de fapt cizme cauciuc damă și bărbat care pot fi destul de folositoare în aceste cazuri și chiar e recomandat să cumpărăm acum cât încă nu a venit sezonul. Sunt mai ieftine acum.

Să sperăm totuși că nu vom avea parte de acea iarnă exagerată de care se bucură copiii. Să sperăm că anul acesta scăpăm fără să fim nevoiți să ne începem dimineața dând la lopată prin oarecare câte-un ceas, ori să fim nevoiți să facem până la job de două ori mai mult timp față de necesar, că așa e când mergi pe trotuar prin zăpada până la genunche.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here