Home Diverse Putem face un top al universităților serioase din România?

Putem face un top al universităților serioase din România?

1226
0
top al universitatilor

Lumea facultăților din România se împarte în două mari categorii: fabricile de diplome care scot dobitoci calificați pe bandă rulantă și fabricile de genii în care cartea este ceva real și de necontenit. Astăzi o să ne referim mai puțin la prima categorie, adică fabricile de diplome și mai mult la universitățile serioase care an de an scot tineri români foarte bine pregătiți.

De ce există fabricile de diplome?

Fabricile de diplome există din cauza tinerilor care doresc să treacă prin școală fără să se implice. Vor doar amărâta aia de diplomă cu care ce să facă, numai ei știu căci în ziua de azi nu te mai angajează nimeni doar în baza diplomei. Nu are nimeni ce să facă cu un incompetent în firmă. Dacă tinerii nu ar ține morțiș să facă o facultate doar de prestigiu, doar pentru nenorocita aia de diplomă, aceste facultăți neserioase nu ar mai exista pur și simplu.

Învățământul ID, o glumă proastă

Învățământul la distanță promovat de unele facultăți cunoscute drept frecventate foarte des de oameni care vor doar o diplomă  este de departe cea mai proastă formă de educație. Nici o universitate serioasă cât de cât nu va promova acest tip de învățământ de la distanță, făcut online sau dracu știe cum. Școala se face la catedră, cu elevii în jurul tău nu de acasă, nu la distanță. Consider învățământul la distanță o fabrică de diplome secundară.

Care sunt universitățile serioase din România

Nu voi face un top universități din România căci nu are rost, o să mă rezum doar la ideea de facultate serioasă și eventual voi spune cam pe unde se găsesc. Universități serioase în țara asta se găsesc în orașele importante, mari, ca de exemplu Timișoara, Arad, Cluj, București, etc. 90% dintre facultățile aflate în orașe mici de provincie precum Drobeta Turnu Severin sunt niște fabrici de diplome în cadrul cărora anul se trece cu plăsuța cu cosmetice de la Oriflame.

Cred că toată lumea poate fi de acord cu faptul că în orașele mici d provincie se face orice numai carte nu. Dacă cumva faci facultatea la Severin apoi te duci să te angajezi undeva, când se va citi numele facultății și locația pe acea diplomă, vei fi respins automat pentru că nu are nimeni încredere că tu ai făcut facultatea aia pe bune la Severin, ceea ce e foarte corect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here