Home Aplicatii Android Poți instala Linux pe un telefon Android ca și aplicație?

Poți instala Linux pe un telefon Android ca și aplicație?

1876
0
Linux

Ti-ai dorit vreodată ca telefonul sau tableta Android să iti înlocuiască întregul computer? Ai noroc – poți instala un mediu desktop Linux sau Ubuntu pe aproape orice dispozitiv Android modern. Poti chiar să-l combini cu o tastatură și un mouse Bluetooth (și poate un afișaj extern) pentru o experiență reală de calitate desktop. În timp ce experiența este departe de a fi perfectă, este utilizabilă pe timp scurt.

Pentru a instala Linux pe dispozitivul Android, instalați o aplicație precum Debian NoRoot sau UserLAnd. Dacă o alegeți pe cea din urmă, veți putea alege între diverse distribuții precum Kali Linux, Arch și Ubuntu. Niciuna dintre opțiuni nu instalează un sistem de operare complet, dar oferă un mediu desktop complet și capacitatea de a rula programe populare Linux.

Cum instalezi Debian NoRoot pe telefonul Android

Debian NoRoot oferă una dintre cele mai simple și mai puțin complicate moduri de a accesa un desktop Linux pe Android. Este o aplicație gratuită pe care trebuie să o instalați prin Magazinul Play. Dacă nu ați auzit de Debian, aceasta este variantă Linux pe care se bazează populara distribuție Ubuntu. Acest lucru garantează compatibilitatea cu o gamă largă de aplicații Linux și managerul de pachete apt.

Debian NoRoot este destul de ușor și ar trebui să ruleze pe majoritatea smartphone-urilor și tabletelor Android. Nu este sistemul de operare Debian complet – în schimb, dezvoltatorul său îl descrie ca un „nivel de compatibilitate, care vă permite să rulați aplicații Debian”. Totuși, aplicația include toate elementele de bază, inclusiv un mediu desktop și o aplicație pentru terminal. Una peste alta, este un punct de plecare perfect pentru utilizatorii experimentați și începători deopotrivă.

După ce ați instalat aplicația Debian NoRoot pe dispozitivul dvs. Android și ați deschis-o pentru prima dată, vă va prezenta o listă de rezoluții de afișare și opțiuni de fonturi. Selectați opțiunile implicite aici și, în cele din urmă, vă va aduce pe desktop.

Din acest moment, puteți ajunge imediat la instalarea de programe și aplicații Linux suplimentare. Vom explica cum puteți face acest lucru prin intermediul terminalului într-o secțiune ulterioară. Pentru moment, luați în considerare conectarea unei tastaturi și a unui mouse, deoarece tastatura tactilă de pe ecran poate ocupa o mare parte din ecran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here