Home Aplicatii Android Optimizare Facebook și Messenger pentru reducerea consumului de energie și date mobile

Optimizare Facebook și Messenger pentru reducerea consumului de energie și date mobile

3806
1

Aplicațiile Facebook și Messenger sunt de departe cele mai mari consumatoare de resurse pentru telefoanele Android. Cu toate că în ultimii ani acestea au mai fost optimizate puțin de către producător, departe de a se fi rezolvat ceva semnificativ. Mulți dintre cei care dețin telefoane ceva mai slabe sau mai bătrâne, sunt nevoiți să opteze din start pentru varianta Lite a aplicației Facebook, sau direct pentru aplicații dedicate precum Metal, aplicații care nu storc bateria telefonului și care nu încetinesc dispozitivele. 

Optimizare Facebook 

Optimizare consum de energie 

Activare DARK Mode – foarte bun pentru telefoanele mobile cu ecrane AMOLED; SUPER AMOLED, întrucât interfața neagră ajută la reducerea consumului de energie. Pixelii negri ai ecranelor AMOLED sunt pixeli stinși, care nu funcționează. Din moment ce nu funcționează, nu consumă energie. 

Activare Dark Mode – Meniul aplicației – Dark Mode

Interzicerea rulării în fundal – desigur, nu veți mai primi notificările în timp real, ci doar când veți accesa aplicația dar cu siguranță consumul de energie și de date mobile vor fi mult reduse. După cum știm, această aplicație lucrează mult mai mult în background decât o folosim noi. 

Interzicerea rulării în fundal – țineți apăsat pe iconița aplicației – Battery – debifați Allow Background activity

Optimizare consum de date – optimizarea consumului de date pentru această aplicație se face destul de simplu. În primul rând, din moment ce aplicația nu mai are voie să ruleze în fundal, se poate reduce foarte mult traficul de date în cazul în care aplicația este folosită doar acasă sau prin Wi-Fi. 

Se mai pot însă aplica niște setări suplimentare precum: 

  • Video Quality – bifat Data Saver în meniul Settings – Cellular Data Usage, se vor consuma cu până la 40% mai puține date mobile dacă este activată această funcție. 
  • Autoplay – bifat Never Autoplay Videos – o funcție care va salva foarte multe date mobile pentru că după cum știm, clipurile pe care le vedem pe Facebook pornesc mereu singure în momentul în care ajungem cu Scroll-ul în dreptul lor, cu toate că noi nu dorim să le vedem. 
  • Video and Photo Upload – debifați HD dacă sunteți pe date mobile și doriți să încărcați poze sau videoclipuri, întrucât cu cât este mai calitativ materialul cu atât va avea o dimensiune mai mare.

Optimizare Messenger

Optimizare consum de energie

Activare DARK Mode – funcție similară celei implementată pe aplicația Facebook, face același lucru. Ajută foarte mult la consumul de energie pentru telefoanele cu display-uri AMOLED și SUPER AMOLED, display-uri despre care cunoaștem faptul că generează culoarea neagră prin stingerea pixelilor. 

Activare Dark Mode – meniul aplicației – selectează Dark Mode

Optimizare consum de date

Activare Data Saver – o funcție pe care o regăsim în meniul Settings a aplicației, pe care dacă o vom activa, clipurile și imaginile trimise de prieteni nu se vor mai descărca automat în telefon, se vor descărca doar dacă vom da click pe ele. Este o funcție foarte bună mai ales când suntem în Roaming. 

Activare Data Saver – meniul aplicației – selectează Data Saver

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here