Home Tutoriale Cum setezi și activezi AMPRENTA DIGITALĂ pe telefonul Android

Cum setezi și activezi AMPRENTA DIGITALĂ pe telefonul Android

3741
1

În ultimii 2 ani, cititoarele de amprentă au început să coboare din lumea celor bogați și să-și facă apariția și pe dispozitivele midrange, pe telefoanele Android care pot fi cumpărat și cu mai puțin de 1000 RON. În cele ce urmează vom discuta despre aceste cititoare, vom prezenta un mic tutorial de activare pentru securitatea pe bază de amprentă și vom aduce în prim plan și câteva dezavantaje ale acestei tehnologii.

Activare amprentă digitală

Activarea și implicit folosirea cititorului de amprentă este un proces în destul de mulți pași, dar nu este nimic foarte complicat. Ținând cont de nivelul ridicat de securitate pe care-l aduce dispozitivului Android, cred că putem cădea cu toții de acord asupra faptului că merită „chinul”.

SETTINGS – BIOMETRICS AND SECURITY – FINGERPRINTS – ADD FINGERPRINT

După scanarea amprentei, aceasta va fi înregistrată și poate fi folosită ulterior la diverse lucruri:

  • Deblocarea ecranului – o soluție infinit mai sigură decât PATTERN sau PIN
  • Autentificarea în diverse aplicații – astfel, parola nu va mai fi cerută
  • Internet banking – poate cel mai mare câștig al senzorului de amprentă, securitate sporită pentru aplicațiile bancare dar și o dinamică sporită în folosirea acestora (pentru a face o plată de exemplu prin intermediul unei aplicații bancare, se cere doar amprenta, fără alte parole)

Dezavantaje amprentă digitală

Deși această tehnologie are foarte multe avantaje, nu putem să nu aducem în discuție și problemele pe care din păcate poate să le cauzeze. Aceste probleme apar destul de rar însă dacă se întâmplă, situația va fi destul de greu de rezolvat.

  • Dacă te lovești / julești la degetul înregistrat, nu o să mai poți debloca telefonul, ori autentifica în aplicațiile / pe site-urile unde ai setat autentificarea biometrică. Din acest motiv, este recomandat ca utilizatorul să înregistreze minim 2 amprente, de la mâini diferite.
  • Senzorul se poate defecta – sunt destul de multe cazuri în care aceste funcții au încetat să mai funcționeze, moment în care evident au apărut probleme uriașe pentru utilizatori.
  • Senzorul poate fi mai lent – deși spuneam mai sus faptul că prin înlocuirea parolelor și pin-urilor, se câștigă timp, dacă avem de-a face cu un senzor de amprentă lent, o să dureze mai mult deblocarea prin intermediul senzorului decât prin intermediul unei parole mai simplă.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here