Home Diverse Momentul delicat al trecerii de la scutec la oliță – recomandări de...

Momentul delicat al trecerii de la scutec la oliță – recomandări de produse de la Nichiduta.ro

1816
0
oliță

Viața este o continuă întrecere, pentru că așa suntem învățați de mici. Pariu că 50% dintre adulți acum își amintesc cu îi păcălea mama să facă sau să nu facă diverse lucruri, pentru că unul sau un altul făcea sau nu la fel. Ne comparăm mereu, suntem obișnuiți să mergem după tipare și ne simțim bine să știm că suntem unde trebuie. Așa că nu e de mirare că atunci când vine vorba de dezvoltarea unui copil, lucrurile sunt similare.

Dacă auzi părerile mamelor despre cum și-au obișnuit odraslele să folosească olița, vei crede că ești mai înapoiat ca oricând. Vei auzi probabil povești de genul „am cumparat un reductor si 2 olite pentru copii” sau cum au fost cei mici învățați cu astfel de obiecte încă de când se obișnuiau să stea în șezut. Dar, pentru că orice părinte responsabil și deschis la minte știe că nu toți sunt la fel, se merită să aplece puțin urechea și la instincte.

Să meargă la toaletă înseamnă antrenament

Dacă forțezi nota și pui efectiv un copil pe un reductor sau direct pe oliță, există efectul fix pe dos a ceea ce tu aștepți. Deci îl vei speria și nu faci altceva decât să prelungești și timpul la care copilul va mai accepta o astfel de ofertă.

Comunicarea este esențială, și aici, spun experții. Familiarizat cu ce i se oferă și ce este nou în rutina sa, va accepta și această provocare. Totuși, părinții trebuie să se asigure că este vorba de ceva confortabil și plăcut. Așa că nu e de mirare că ajungi să cumperi și câte 2 reductoare sau 2 olite pentru copii, până când acestuia îi place ceva.

Pe scurt, se pare că povestea de antrenament pentru a trece de la scutec la oliță sau direct toaletă este comunicarea, introducerea noului element. Copilul va necesita încurajare, recompensare și un exemplu setat – celebra poveste cu păpuși sau jucării favorite care fac și ele la fel, folosesc olița.

Dotările părinților moderni

În lumea în care avem mai tot felul de gadget-uri și dispozitive ajutătoare, la capitolul antrenament la oliță un părinte se poate dota cu modele și forme care mai de care mai atractive. Olița muzicală este doar un exemplu din această serie de produse, disponibile la nichiduta.ro. Un alt tip dispune de mânere, dacă ai un copil activ și faci jocuri de imaginație cu el, chiar și când stă pe oliță. Sau olița în miniatura unei toalete poate fi o atracție.

Din seria legile lui Murphy

Nu te aștepta să îți spună când face, adică înainte. Cel mai probabil te va anunța de incident după ce a făcut în scutec.

Nu aștepta să ceară singur olița, decât dacă s-au împrietenit deja.

Alege fie oliță, fie reductor. Amândouă sunt prea mult dintr-o dată. Se introduc treptat, deși nu este o regulă a succesului nici aici. Sau poți alege olița ce se poate transform într-o treaptă utilă pentru copil, cu reductor detașabil pentru a deservi la toaletă. Practic același sistem, transformabil, poate fi folosit în toate etapele de antrenament.

Cine ar fi crezut că mersul la toaletă se învață atât de migălos și implică răbdare?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here