SHARE
Exynos 8895

Anul trecut, Samsung a anunțat un parteneriat cu Qualcomm în urma căruia a rezultat procesorul Snapdragon 835, pe o tehnologie de doar 10 nm FinFET. Acum, compania introduce propriul chipset bazat pe această tehnologie de fabricație, numit Exynos 8895. Acest SoC va intra în categoria Exynos 9 Series și vine la pachet cu o arhitectură a tranzistorilor superioară, din cauza căreia va reuși să ofere cu 27% mai multă performanță și cu 40% mai puțin consum de energie comparativ cu chipseturile pe 14 nm existente în acest moment pe piață.

Acest Exynos 8895 oferă un procesor Octacore ce conține 4 nuclee Samsung de generație secundă ce vor prelua sarcinile ce necesită multă putere de procesare și 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic Cortex A53 care se vor ocupa de sarcinile ce nu necesită putere de procesare. Acest SoC va veni la pachet cu un ARM Mali-G71 drept placă video ce oferă performanță sporită în jocurile 3D și latențe foarte mici în jocurile VR. Acest chipset mai include un modem LTE Gigabit cu 5CA, reușind să atingă viteze de download amețitoare de până la 1 Gbps și upload de până la 160 Mbps.

Chipsetul Exynos 8895 va aduce și performanță video superioară, permițând filmare 4K și redare la 120 FPS, alături de tehnologie de procesare video capabilă să aducă VR și 4K la bun acord. Alte funcții includ o unitate de procesare separată pentru identificarea pe bază de iris și amprentă. De asemenea, acest chipset va suporta camere foto de până la 28 de megapixeli sau combinații de 28+16 megapixeli dacă discutăm despre sisteme dual-camera. Cel mai probabil să vedem acest Exynos 8895 pentru prima dată în Samsung Galaxy S8.

Articole Recomandate

Este oficial: va exista un smartphone Nokia 8 HMD Global va construi în sfârșit un telefon performant, Nokia 8, cu care are de gând să recapete din renumele pe care-l avea cândva brandul Nokia, câ...
Andromeda OS va înlocui Windows 10 Mobile Ceva legat de Windows 10 Mobile se petrece în spatele cortinei după care Microsoft joacă teatru de ani buni. Din păcate, nu este ceva care să stârneas...
Mai țineți minte pe Nextbit Robin? Razer va îl va transforma într-un smartphone ... Brandul Razer este cunoscut din lumea gamingului. De ani de zile, această companie se străduiește să aducă pe piață cele mai bune periferice (tastatur...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here