Home Stiri Chipsetul Exynos 8895 al celor de la Samsung a fost anunțat oficial

Chipsetul Exynos 8895 al celor de la Samsung a fost anunțat oficial

1855
0
Exynos 8895

Anul trecut, Samsung a anunțat un parteneriat cu Qualcomm în urma căruia a rezultat procesorul Snapdragon 835, pe o tehnologie de doar 10 nm FinFET. Acum, compania introduce propriul chipset bazat pe această tehnologie de fabricație, numit Exynos 8895. Acest SoC va intra în categoria Exynos 9 Series și vine la pachet cu o arhitectură a tranzistorilor superioară, din cauza căreia va reuși să ofere cu 27% mai multă performanță și cu 40% mai puțin consum de energie comparativ cu chipseturile pe 14 nm existente în acest moment pe piață.

Acest Exynos 8895 oferă un procesor Octacore ce conține 4 nuclee Samsung de generație secundă ce vor prelua sarcinile ce necesită multă putere de procesare și 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic Cortex A53 care se vor ocupa de sarcinile ce nu necesită putere de procesare. Acest SoC va veni la pachet cu un ARM Mali-G71 drept placă video ce oferă performanță sporită în jocurile 3D și latențe foarte mici în jocurile VR. Acest chipset mai include un modem LTE Gigabit cu 5CA, reușind să atingă viteze de download amețitoare de până la 1 Gbps și upload de până la 160 Mbps.

Chipsetul Exynos 8895 va aduce și performanță video superioară, permițând filmare 4K și redare la 120 FPS, alături de tehnologie de procesare video capabilă să aducă VR și 4K la bun acord. Alte funcții includ o unitate de procesare separată pentru identificarea pe bază de iris și amprentă. De asemenea, acest chipset va suporta camere foto de până la 28 de megapixeli sau combinații de 28+16 megapixeli dacă discutăm despre sisteme dual-camera. Cel mai probabil să vedem acest Exynos 8895 pentru prima dată în Samsung Galaxy S8.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here