SHARE
MWC 2017

Fira Grand Via este un complex comercial uriaș, plin de hale înalte, cafenele și holuri care duc către expoziția principală. Anual, la Mobile World Congress își fac apariția telefoane noi și vești din lumea smartphone în special din partea Android. Anul acesta, din păcate, cele mai importante vești au fost și cele mai plictisitoare și ca să vă faceți o idee de ce spun asta, vom discuta în cele ce urmează despre o inovație, despre înlocuirea cartelei SIM tradiționale.

Companii precum KnowRoaming (Toronto, Canada) au venit cu o idee destul de interesantă în colaborare cu cei de la ZTE și Alcatel. Astfel, KnowRoaming a reușit să dea naștere așa ziselor Soft SIM-uri. Aceste Soft SIM-uri sunt cartele construite direct în telefoane iar schimbul rețelei se face doar din soft. Este o idee revoluționară care poate să ne scape de incomodele cartele SIM clasice.

Apoi, Qualcomm a venit cu un produs inedit la MWC 2017: un modem 5G Gigabit LTE. Acest modem va fi integrat în cipurile Snapdragon 835. De ce este acest modem atât de special? Ei bine, în ziua de azi un modem 5G este cât un tablou de pus pe perete, are dimensiuni foarte mari. Astfel, cei de la Qualcomm sper să poată integra aceste modemuri 5G în toate telefoanele noi apărute pe piață până la finalul anului 2019.

Pentru noi, pentru majoritatea celor pasionați de tehnologie, aceste două anunțuri de la MWC sunt importante pentru că așa apare evoluția până la urmă. Din păcate, sunt anunțuri și destul de plictisitoare pentru că nu vor putea oricum fi puse în practică în viitorul foarte apropiat.

Articole Recomandate

Este oficial: va exista un smartphone Nokia 8 HMD Global va construi în sfârșit un telefon performant, Nokia 8, cu care are de gând să recapete din renumele pe care-l avea cândva brandul Nokia, câ...
Andromeda OS va înlocui Windows 10 Mobile Ceva legat de Windows 10 Mobile se petrece în spatele cortinei după care Microsoft joacă teatru de ani buni. Din păcate, nu este ceva care să stârneas...
Mai țineți minte pe Nextbit Robin? Razer va îl va transforma într-un smartphone ... Brandul Razer este cunoscut din lumea gamingului. De ani de zile, această companie se străduiește să aducă pe piață cele mai bune periferice (tastatur...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here