Home Diverse Merita banii un laptop second hand?

Merita banii un laptop second hand?

2183
0

Vine un moment in viata fiecarui iubitor de Desktop in care nu poate nega avantajul mobilitatii unui laptop. Un uibitor de dexktop, oricat de fortat de imprejurari ar fi, nu va migra niciodata catre laptop 100%. Performanta disponibila in laptop nu este niciodata satisfacatoare. Asadar, merita banii un laptop nou pentru un iubitor de desktop?

Din punctul meu de vedere nu merita. De cand ma stiu, am cumparat numai tehnologie second hand, calcualtoare si laptopuri. Niciodata nu am fost de acord cu ideea de a cheltui o avere pe calculatoare, intrucat tehnologia se deodeaza si se degradeaza constant si continuu. Pe masura ce avansam ca civilizatie, avansam si tehnologic iar daca astazi cumperi un laptop de 3000 de lei, peste 3 ani nu o sa mai faca fata taskurilor pentru care a fost cumparat initial. O sa vrei sa il vinzi si o sa vezi ca nu o sa mai poti sa iei mai mult de 800 de lei pe el. Atat de mult avanseaza tehnologia, incat nu e nevoie de 5 ani ca sa se aleaga praful de puterea de procesare…

Astfel, spun ca intotdeauna trebuie sa iti cumperi un laptop second hand pe care sa il folosesti maxim un an. In acest mod, pierzi mai putini bani si nici nu ai parte de investitii atat de mari. Ca s-o zicem pe-a dreapta, 3000 de lei pentru un laptop nou socotit in puterea de cumparare a romanului nu e tocmai ieftin.

Recunosc, am stat putin pe ganduri lunile trecute… Am fost pe punctul de a cumpara un laptop nou, apoi mi-am revenit. Un blogger are nevoie de mobilitate. Ma mai duc sa scriu si prin natura zic, asa ca ar fi cazul sa imi cumpar un laptop. Pana la urma, am ales tot unul second hand, caci pentru editare de text si internet nu ai nevoie de mai mult. Nu ma ocup cu editare video, asa ca nu vad de ce sa dau 3000 de lei pe un laptop performant… Totul se rezuma la nevoi. Cine are nevoie de putere de procesare fara mobilitate va cumpara un Desktop, cine are nevoie de mobilitate cu putere de procesare va cumpara un laptop, cine are nevoie de mobilitate fara putere de procesare va cumpara intotdeauna un laptop second hand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here