Home Editorial Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un telefon second...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un telefon second hand?

1843
0

Piața second hand este foarte dezvoltată în România iar site-urile de anunțuri precum olx.ro și lajumate.ro sunt pline de oferte care mai de care mai interesante pentru telefoane mobile second hand. Probabil mulți dintre voi sunteți tentați să cumpărați de exemplu un Samsung Galaxy S7 Edge mult mai ieftin față de prețul de magazin chiar dacă a fost un pic folosit, însă nu vă hazardați. Există multe păcăleli pe net iar în cele ce urmează vom discuta despre cum trebuie acestea evitate. Haideți să trecem în revistă, ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un telefon second hand?

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un telefon second hand?

Încearcă pe cât posibil să cumperi telefonul de la cineva care se află în același oraș cu tine

Este cea mai bună idee pentru că te vei putea întâlni cu cel care vinde dispozitivul și testa. O să vezi dacă este furat sau nu în cazul în care omul nu deține niciun act pentru el, etc. Totul e în regulă atunci când există transparență maximă și față în față, există transparență. Vânzătorul nu îți va putea ascunde defectele sau chestii de genul. E bine să vezi direct ce cumperi zic…

Fii foarte atent la escroci dacă alegi să cumperi telefonul de la distanță

Piața second hand este foarte diversificată iar țeparii sunt în mare formă. Vom discuta în cele ce urmează la ce trebuie să fii atent încât să stai departe de țepele lor.

  1. Nu intra în discuții cu oameni care vând telefoane doar prin mesaje pe olx.ro sau lajumate.ro. Toți vânzătorii trebuie să dețină un număr de telefon valid acolo care să poată fi accesat. Discută cu omul la telefon înainte de toate. Doar așa o să-ți dai seama cu cine ai de-a face. Dacă e un copil pus pe țepe, dacă e un colorat pus pe păcălit, etc. Nu cumpăra de la oameni cu care nu discuți la telefon.
  2. Nu intra în discuții cu oameni care fac poze ciudate la dispozitive. Fii foarte atent la poze pentru că acestea-ți pot spune clar dacă ai de-a face cu un țepar care vrea să ascundă defectele prin unghiuri. De asemenea, nu intra în contact pentru telefoane care nu au nici un fel de poză reală afișată. Și nu uita să ceri poze detaliate pe mail dacă cumva te decizi la unul dintre dispozitivele cu pricina.
  3. Nu trimite niciodată bani în avans. Este una dintre cele mai ridicole țepe la care foarte mulți români pun botul. Știu că vă doriți un anumit telefon cât mai ieftin, chilipir, dar nu uitați că nu e ok să-ți ceară cineva bani în avans. Poate să motiveze orice, inclusiv „să fie sigur că ridici coletul”.
  4. Nu accepta NICIODATĂ un colet prin poștă. Cere întotdeauna să ți se trimită coletul cu verificare prin Fan Curier sau Cargus sau orice alt curier ce oferă această opțiune. Poți să dai banii foarte frumos pe un cartof sau o piatră dacă trimiți prin poștă. Dacă vezi că cineva insistă cu poșta, spune pas. E clar că vrea să te păcălească. Nu accepta NICIODATĂ un colet prin poștă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here