Home Diverse Înlocuiește unitatea optică învechită cu un caddy laptop modern!

Înlocuiește unitatea optică învechită cu un caddy laptop modern!

991
0
caddy laptop

Utilitatea unui caddy laptop se cunoaște de tot mai mulți posesori de computere portabile: hard disk-ul unui laptop este montat în respectivul suport care mai apoi se prinde de carcasă.

În magazinul Itronics.ro poți comanda o asemenea piesă laptop la modă.

Aceasta componentă este deosebit de importantă acum, deoarece înlocuiește unitatea optică din laptop pentru a câștiga mai mult spațiu de stocare și, trebuie să recunoaștem sincer, în calitate de utilizatori de calculatoare portabile niciodată nu ne ajunge spațiul de stocare.

Ce întrebări îi frământă pe cei care nu știu dacă să își instaleze un caddy la laptop?

Potențialii clienți își pun o mulțime de întrebări înainte de a face marele pas, acela de a achiziționa un caddy laptop.

Este bine să înlocuiesc cu un caddy unitatea optică?

Care sunt avantajele/dezavantajele unui caddy, în afara celor evidente?

Cât de ușor se instalează un caddy?

Cum pot alege cel mai potrivit caddy pentru laptopul meu care să fie în acord cu nevoile mele reale de spațiu de stocare?

Ce măsuri de precauție trebuie să îmi iau dacă fac acest pas, al trecerii la un caddy laptop?

Din experiența acelora ce au avut curaj să își monteze un caddy rezultă că merită cu prisosință ca să fie făcută această schimbare a unității optice cu un caddy.

În prezent, unitatea optică oferă o utilitate foarte mică (folosința sa tinzând accelerat să meargă spre zero în ultima vreme!), în timp ce  un SSD (Solid State Drive) face ca un computer ca să fie mult mai rapid și mai fiabil.

Cel mai bine este ca să instalați sistemul de operare pe SSD și să păstrați hard disk-ul pentru stocare. SSD-urile sunt relativ costisitoare dacă vreți să le folosiți pe post de spațiu de stocare și acesta este motivul principal pentru păstrarea HDD-ului. Prin obținerea unui mic SSD reduceți costul. Cel puțin așa recomandă specialiștii.

4 avantaje principale de a monta un SSD,  unde informația este stocată în microcipuri

1) va crește performanța laptopului dvs.;

2) se va reduce gradul de încălzire al laptopului dvs., în special în zona unde se află HDD-ul;

3) veți obține mai mult spațiu de stocare;

4) se va putea creșterea nivelul de portabilitate, de ușurință în folosire, comparativ cu alegerea variantei unui HDD extern.

Când este montajul unui caddy o soluție convenabilă pentru dvs.?

Pentru a decide dacă un HDD caddy este util pentru dvs., trebuie să analizați cu atenție modul și la ce anume folosiți prioritar laptopul. Uneori, modernizarea laptopului de fabricație mai veche cu un SSD poate conta foarte mult în decizia de a vă cumpăra sau nu un computer portabil nou sau nu.

Un mediu de stocare suplimentar este binevenit dacă folosiți prioritar laptopul (nu smartphone-ul!). Totuși, el poate fi un  al doilea HDD de boot cu un sistem de operare diferit.

Niciodată nu poți să ai habar cât te lasă sistemul de operare utilizat în mod cotidian. Și, de regulă, un asemenea blocaj se petrece tocmai când lucrezi la un proiect urgent sau când pur și simplu ai stringentă nevoie de a folosi laptopul. Atunci un al doilea sistem de operare este soluția salvatoare.

Așadar, nu regreta renunțarea la unitatea optică. Alege una externă, dacă ești nostalgic și folosești încă CD-uri sau DVD-uri.

Plus că un caddy HDD nu este vizibil în exterior. Un nespecialist chiar nu prea poate face diferența vizuală între un caddy și o unitate optică.

 

Previous article2 telefoane ridicole care nu ar trebui să existe la vânzare în Țara Sărăciei
Next article4 situații în care-ți va fi utilă o baterie externă
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here