Home Review Gadget Încărcătorul Wireless Premium pentru Samsung Galaxy S8

Încărcătorul Wireless Premium pentru Samsung Galaxy S8

2388
0
Wireless Premium

Samsung a renunțat la ideea de a mări capacitatea bateriei pentru Galaxy S8 pentru a putea duce un pas mai departe ideea de design. Oricum, a venit cu o soluție destul de interesantă pentru a rezolva această problemă, numită wireless charging. Desigur, nu e nimic revoluționar la mijloc, încărcarea wireless e printre noi de ani buni însă odată cu telefonul Galaxy S8, Samsung aduce pe piață acest Premium Wireless Charger care pare să fie un dispozitiv cu totul aparte.

Design și calitate de construcție pentru Samsung Wireless Premium Charger

După cum spuneam mai sus, Samsung produce astfel de încărcătoare din vremea lui Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge și de-a lungul acestor ani, nu a prea schimbat mare lucru la încărcătoarele wireless. A, ba da, a schimbat ceva, când a apărut Galaxy S7, a apărut și încărcătorul wireless care-ți permite să schimbi poziția. Poți să pui telefonul și pe verticală la încărcat.

Varianta de anul acesta a Samsung Wireless Premium Charger este oarecum similară dar are câteva plusuri notabile. Este ușor, nu ocupă mult spațiu și poate fi alimentat chiar și dintr-un power bank, nu e necesară priza. Din păcate, Samsung nu oferă în pachet cablul de încărcare sau adaptorul AFC (Active Fast Charging). Modelul de anul acesta vine într-o singură culoare, negru, însă designul este unul modern capabil să se integreze într-o casă modernă. Ar fi interesant să vedem pe viitor și alte culori care cu siguranță s-ar putea potrivi mult mai bine în casele noastre.

Finisajele sunt bune, este vorba despre un plastic siliconat plăcut la atingere. Zona de încărcare wireless are un suport de prindere în 3 poziții ce-ți poate fixa telefonul și susține în siguranță atât pe orizontală cât și pe verticală. Când este pus la încărcat pe verticală, vezi mult mai bine LED-urile dispozitivului care te anunță statusul încărcării:

  • ALBASTRU – VERDE – ALBASTRU DESCHIS = conectat la sursă de curent
  • ALBASTRU = telefonul se încarcă
  • VERDE = telefonul este încărcat complet
  • ALBASTRU INTERMITENT = telefonul nu se încarcă corect
  • DECONECTAT = telefonul nu se află pe stand sau standul nu este alimentat

Performanța Samsung Wireless Premium Charger

În afară de încărcarea wireless încorporată în Galaxy S8 sau în oricare alt model compatibil cu standardul Qi, încărcătorul Samsung Wireless Premium are și funcție de quick charge. Comparându-l cu modelul precedent (EP-PG9201) versiunea curentă reușește să încarce telefonul cu o oră mai rapid. Cu alte cuvinte, este mult mai eficient. Portul de conexiune a fost upgradat față de generația precedentă  și s-a transformat într-un USB Type-C.

Ca să încarci un Samsung Galaxy S8 (3000 mAh) cu un Wireless Premium Charger, folosind un adaptor AFC și cablurile originale Samsung, o să dureze 2 ore și 40 de minute (telefonul să fie pus la încărcat atunci când mai are între 0% și 5% baterie).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here