Cred că am observat cu toții faptul că uneori, telefoane noi și scumpe sunt vândute cu versiuni Android depășite și apare inevitabil întrebarea: de ce? Sunt dispozitive foarte scumpe, care costă mii de lei, care să fie motivul pentru care se întâmplă acest lucru?
Ei bine, totul se rezumă la costuri. Ideea din spatele costurilor se rezumă la faptul că toate resursele trebuie folosite eficient. Discutăm despre resurse financiare, timp, beneficii, etc. Cred că ați auzit cu toții zicala lui Franklin „Time is Money”…
Așa cum spuneam mai sus, nu toate telefoanele care există pe rafturile magazinelor rulează de exemplu Android 7.0 iar motivul principal pentru care se întâmplă acest lucru se leagă și de stabilitate. Nici un producător de telefoane care a adus pe piață un dispozitiv ce rulează Android 6.0 nu va vrea în esență să facă update la Android 7.0 pentru că este vorba despre niște schimbări destul de riscante. Nimeni nu prea vrea la acest nivel să-și asume riscuri.
De exemplu, doar Google este „producător” pentru Android, celelalte companii precum Samsung sau LG iau acest OS și-l modifică destul de mult prin intermediul unei licențe și a unei înțelegeri bilaterale. Acesta este motivul pentru care sistemul de operare Android s-a răspândit așa de repede, cu viteza ciumei am putea spune dar este și motivul pentru care telefonul tău a fost cumpărat deja cu o versiune depășită și nu a primit update nici până-n sfântă zi de azi.
Nu este nici ieftin nici simplu să construiești un sistem de operare. Uneori este foarte costisitor pentru producătorii de telefoane mobile să facă trecerea de la 7.0 la 7.1 de exemplu, să nu mai discutăm despre siguranță.
La finalul acestei luni, Samsung va lansa Galaxy S8 și sunt șanse mari ca acest dispozitiv să vină din fabrică cu Android 7.0 sau Android 7.1. Sunt șanse foarte mici să vină cu ultima variantă respectiv 7.1.1 pentru că această versiune nu a fost finalizată în momentul în care Samsung a finalizat softul pentru acest telefon.