Home Editorial Cum te face RCS-RDS să-ți cumperi telefon nou, deși tu nu ai...

Cum te face RCS-RDS să-ți cumperi telefon nou, deși tu nu ai nevoie

4502
0

Zilele acestea am avut mare circ cu cei de la RCS-RDS. Dețin și eu ca mulți alții un abonament Digi Mobil, de ani buni. Ei bine, de vreo 2-3 săptămâni am observat faptul că internetul mobil merge așa, în șuturi. Deși pe ecran apare semnul 4G, deși aparent telefonul era conectat la rețeaua 4G, primeam erori din aplicații de genul celei din poza de mai jos. Evident, internetul pe telefon nu mai exista. Cu toate că pe ecran era sigla 4G.

Senzația era aceeași cu cea a unui dispozitiv conectat la un router, însă routerul în sine nu primește internet. Ție îți apare că a ta conexiune este în regulă dar internetul nu merge.

Și chestia asta durează de săptămâni bune, merg pe stradă cu radio și pac, se întrerupe. Stau 2-3 minute și își revine, apoi după alte 4-5 minute iar se întrerupe și tot așa. Exasperat, am zis să fac reclamație. Asta se întâmpla pe 26 aprilie.

Ei bine, oamenii nu au făcut absolut nimic. Din contră, mi-au spus că nu-i de la ei, că lor nu le apare că ar fi o defecțiune în rețea. Evident, auzind aceste vești, am zis că s-a defectat cartela SIM. Am mers la ei am schimbat cartela, ciuciu. La fel pățeam.

Ca orice om normal la cap, atunci când i se spune că la rețea nu sunt probleme, schimbă SIM-ul și problema persistă, se duce și își cumpără alt telefon. Așa am făcut fraților, am cumpărat un Samsung Galaxy J6 2018 și să vezi și să nu crezi, problema persistă. Și pe 3G, și pe 4G, internetul se întrerupe periodic. M-au făcut ăștia de la RCS RDS să-mi cumpăr și alt telefon, absolut degeaba.

Colac peste pupăză, oamenii m-au transformat și în cobai, în tester pentru rețeaua lor. La a 2-a sau a 3-a reclamație m-au însărcinat să notez strada cu număr și tot ce trebuie în zonele în care constat anomalia. Da frate, ei nu pot să testeze chestia asta cu tehnicienii lor, trebuie să o facă tot fraierul de serviciu, adică eu.

Vă dați seama câtă minte au și ăștia de la RCS RDS să mă pună să fac așa ceva din moment ce problema apare random, nu ține de locație. Azi trec pe strada X și merge, mâine trec și nu merge internetul. Și sunt curios cum și-au imaginat ei că pot eu să fac rost de stradă și de număr unde nu merge internetul din moment ce Google Maps nu am cum să folosesc fără internet, eventual să bat pe la porți să întreb lumea.

Drept urmare, am rezolvat eu problema simplu și rapid. Am cumpărat o cartelă Vodafone și azi mă duc să transform abonamentul Digi în cartelă. Eu, să-mi iau carnețelul să-mi notez strada și numărul unde nu-mi merge internetul, n-am de gând să fac. Să facă ei cu rudele lor dacă au timp și chef de sunat pe la porți, să întrebe strada și numărul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here